Ministern: Materialet i Grenfell Tower bröt mot reglerna

Av: Christina Smedbakken

Publicerad:
1 av 12 | Foto: TOLGA AKMEN / AFP
”Search and Rescue” personal söker igenom Grenfell Tower efter branden.

NYHETER

Materialet i fasadklädseln till det brandhärjade Grenfell Tower verkar ha brutit mot landets byggnadsregler. Det säger landets handelsminister Greg Hands, enligt nyhetsbyrån AP.

Det har talats mycket om fasadklädseln som använts i Grenfell Tower, och om huruvida den bar en del i skulden till att branden i byggnaden blev så kraftig och orsakade minst 58 dödsfall. Under söndagseftermiddagen ska Storbritanniens handelsminister Greg Hands delvis ha bekräftat misstankarna.

– Det är min uppfattning att fasadklädseln som rapporterats inte uppfyllde Storbritanniens byggnadslagar. Vi måste ta reda på exakt vilken klädsel som användes och hur den var monterad, säger han enligt AP till Sky News.

Experter menar att klädseln och isoleringen som den innehöll verkar ha orsakat att lågorna snabbt spred sig längs byggnadens utsida och kringgick säkerhetsutrustning såsom branddörrar.

Greg Hands förklarade dock under söndagen att utredarna ännu inte vet exakt vilken fasadklädsel som användes när byggnaden renoverades förra året.

Publicerad: