Ödesmatch – då är Juholt offside

Publicerad 2011-10-09

Vänsterkanten lämnas tom i tv-fajten – Betyg på alla lagens nyckelspelare

Det skulle bli den stora matchen om tv-tittarna – men halva oppositionen har lämnat walk over.

Aftonbladet har kartlagt partiledarnas form inför kvällens sammandrabbning.

Klockan 21.15 i kväll startar debatten i SVT:s Agenda. Samtliga politiska lagledare skulle träffas i kväll för att göra upp i matchen om tv-tittarna.
I sista sekund förändrades uppställningen.

I fredags meddelade både Vänsterpartiet och Socialdemokraterna att de inte vill vara med. Anledningen är att SVT hade placerat deras spelare på samma planhalva som SD:s Jimmie Åkesson.

MP respekterar de röda

Spelplanen är alltså ”Agenda”-studion och de två röda lagen meddelar att man inte anser att den uppställning som SVT valt speglar de verkliga politiska positionerna.

Man hade helt enkelt placerat alliansledarna på ena sidan studion och samtliga oppositionsledare på den andra. Miljöpartiet säger att de respekterar de rödas val, men att de tycker att det är viktigare att försöka göra mål på Reinfeldts lag än att tjafsa om lottningen.

Förkortad speltid

Med anledning av de plötsliga avhoppen förkortas speltiden till 30 minuter i stället för de planerade 180.

Avspark:  21.15.  Arena: SVT 2.

Fredrik Reinfeldt (M)

Förbundskapten

Spelartyp: En hyllad tränare som har problem med sitt lag – spelarna har haft svårt att hålla formen på sistone. Det är dessutom svårt att veta hur hans nyförvärv kommer att leverera. Återstår att se om kapten Reinfeldt blir ihågkommen som en som vann allt, eller en butter Lagerbäck-typ.

Skadeläge: Jämförelsevis skadefri och i vinnarhålet när de tuffaste motståndarna inte ens kommer till matchen.

Dagsform:Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Göran Hägglund

Avbytarbänken

Spelartyp: Stämningshöjaren i laget som alltid drar skämt i omklädningsrummet. Dock är risken stor att han försvinner ur truppen när KD:s transferfönster öppnar i januari. Kämpar hårt för en ordinarie plats.

Skadeläge: Rehabtränar.

Dagsform:  Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Annie Lööf (C)

Forward

Spelartyp: Centerns unga nyförvärv är storkäftad och full av självförtroende, men oprövad. Återstår att se om partiet värvat en Zlatan Ibrahimovic eller en Bojan Djordjic.

Skadeläge: Har ännu inte fått sin första tackling.

Dagsform: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Jan Björklund (FP)

Central mittfältare

Spelartyp: Alliansens stabile mittfältare som ofta glöms bort, sällan gör mål, men alltid får speltid och ibland tar till tjuvknep för att dra till sig uppmärksamhet.

Skadeläge: Oskadad men inte i toppform.

Dagsform:  Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Jimmie Åkesson (SD)

Ytterback på högerkanten

Spelartyp: Benknäckaren som försöker vara taktiker. Skulle helst se en annan spelmodell än den som kapten Reinfeldt förordar. Hade länge svårt att ta sig upp till högsta divisionen och väl där kämpar han för att få bollkontakt.

Skadeläge: Mår dåligt över att flera av hans supportrar hoppat av på sistone.

Dagsform:  Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Åsa Romson (MP)

Målvakt

Spelartyp: Osäker mellan stolparna, trots att hon debuterade redan förra säsongen. Katastrofalt första framträdande i Almedalen, släppte in alltför många bollar. Revanschsugen men extremt pressad av att vara ensam anfallare från det gamla rödgröna laget mot alliansteamet.

Skadeläge: Lider av att alltid stå i skuggan av förstemålvakten Fridolin.

Dagsform: Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Lars Ohly (V)

Har lämnat walk over

Spelartyp: Vänsterkantens härförare som gärna tar de tuffa närkamperna. Men han har fått rött kort och är på väg mot omklädningsrummet. Orkar han leverera några sista hejaramsor till lagkamraterna från spelargången?

Skadeläge: Har drabbats av lame duck-syndromet.

Dagsform:

Håkan Juholt (S)

Har lämnat walk over

Spelartyp: Blandar och ger som ”Chippen”. Försöker visa framfötterna för att få kränga på sig lagkaptensbindeln. Men i kväll tänker han inte ens visa sig på planen.

Skadeläge: Haltar fram efter en djävulsk säsongsstart.

Dagsform: