Polis: Det är inte Madeleine som hittats

Uppdaterad 2015-11-02 | Publicerad 2015-07-29

Det var inte Madeleine Mccann som hittades i en väska i Australien tidigare i juli.

Scotland Yard krävde en DNA-analys av skelettet och har nu fått sitt svar.

– Vi kan utesluta att det är Madeleine Mccann, säger polisen Des Bray enligt The Guardian.

Tidigare i juli hittades kvarlevorna av en flicka i en väska nära en ödslig motorväg utanför småstaden Wynarka i södra Australien.

Polisen tror att hon hade blont hår, var mellan två och fyra år gammal när hon dog och att dödsfallet inträffade 2007 eller tidigare. Hon är ännu oidentifierad.

Brittisk polis kontaktade sina australiensiska kollegor eftersom det inte gick att utesluta att flickan var Madeleine McCann – den treåriga brittiska flickan som under uppmärksammade omständigheter försvann under en familjesemester i Portugal 2007.

Krävde DNA-jämförelse

Med anledning av det begärde Scotland Yard att DNA från Madeleine Mccann skulle jämföras med prover från den upphittade kroppen, enligt tidningen Mirror.

Flickans föräldrar, Kate och Gerry McCann, informerades, och många hade hopp om att mysteriet med Madeleine McCann skulle kunna lösas.

– De hoppas att de underrättas omedelbart om man hittar något av substans som kan koppla samman kroppen i Australien till Madeleine, sa en källa nära föräldrarna.

Men polisen vill vare sig bekräfta eller dementera om de tänker jämföra prover från flickskelettet med DNA från Madeleine McCann.

– Vi tänker inte ge en kommentar när vår undersökning pågår. Vi diskuterar inga DNA-tester, säger en talesperson för Scotland Yard.

"Hon har fullständigt uteslutits"

Nu uppger dock australisk polis att den döda flickan inte var Madeleine Mccann. Enligt The Guardian har man totalt uteslutit 43 flickor som rapporterats försvunna.

– Jag kan bekräfta att Madeleine Mccann har fullständigt uteslutits. Den brittiska polisen har informerats, säger Des Bray vid delstatspolisen i South Australia enligt The Guardian.