Norwegian hånas över hela världen

Publicerad 2014-07-30

Norwegian har haft det tufft på sistone.

Norwegian är Europas mest försenade flygbolag.

Det norska lågprisbolaget anklagas också för att ge sina passagerare kalla handen när det kommer till ersättningar och information.

Nu tar resenärerna till Twitter för att få utlopp för sin ilska:

”Över 35 timmars försening, förlorat bagage och vi har inte lämnat flygplatsen än” skriver Ruby.

Aftonbladet skrev under tisdagen om resenärer som blivit 56 timmar försenade på grund av Norwegians flygplans bekymmer.

Det är långt ifrån första gången.

Bolaget har Europas sämsta punktlighet, enligt konsumenträttsföretaget TRS Travelright.

Travelright företräder också tusentals Norwegian-kunder som stämmer bolaget för att få ersättning. Bara de svenska resenärernas skadeståndskrav uppgår till miljontals kronor.

”Bättre erfarenhet av Ryanair”

Norwegian anklagas också av många för att vara dåliga på att informera sina kunder och många vittnar för Aftonbladet om att kundservicen inte är av högsta kvalitet.

– Det var kalla handen när jag snackade med dem. De sa att vi fick betala 2214 kronor extra per person för att bli ombokade, sa Thomas Sundström, 45, till Aftonbladet efter att hans släktingar blivit tre dagar försenade.

Travelrights jurist säger att Norwegian nekar sina passagerare deras rättigheter.

– Inget flygbolag vi har haft med att göra agerar så dåligt som Norwegian. Vi har bättre erfarenheter av utskällda Ryanair, har Stephan Eriksson, som anlitats av Travelright, sagt till SvD tidigare.

”Ni måste kompensera oss”

För att göra sina röster hörda har nu arga resenärer mobiliserat på Twitter. Under hashtaggen #neverflynorwegian väller historier om förseningar och dåligt bemötande in från hela världen:

"Passagerarna på DY7096 har du förlorat tre dagar. Förstörd semester och missade jobbtimmar. Ni måste kompensera oss" skriver Airtweeter.

"Ni måste vara världens mest inkompetenta flygbolag" skriver en annan.

De första tweetsen började poppa upp den 24 juli när användaren Lizzy uppmanade till en kampanj mot bolaget.

Kort därefter var Twitter-upproret i gång: ”Klockan är fyra på morgonen och era representanter har gått och lag sig. Till skillnad från de hundratals resenärer ni lämnade strandade i LA” skriver twitteranvändaren Cal Strode.