"Finns hopp för mänskligheten"

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-24

Läsarna jublar över den kungliga förlovningen

Äntligen! Som vi har väntat!

Många svenskar välkomnar den historiska nyheten om förlovningen mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.

Det framgår av alla de mejl med lyckönskningar som har strömmat in från Aftonbladets läsare.

Lyckorus, tårar och hurrarop. I floden av negativa nyheter om varsel och konkurser kunde beskedet om förlovningen bryta mönstret. Många av Aftonbladets läsare har väntat på att kronprinsessan Victoria och Daniel Westling ska ingå äktenskap.

"Valt rätt tid"

Över 700 mejl, från bland annat löneavdelningen på Göteborgs stad och en besättning i Mexiko, fyllde inkorgen med gratulationer under tisdagen.

Urban och Berit Magnusson tycker att paret har valt ett lägligt tillfälle för att bli man och hustru.

"Våra allra varmaste lyckönskningar! Ni har valt rätt tid att hjälpa upp konjunkturen - både den ekonomiska och mentala! Grattis igen!"

Thomas Börjesson jämför äktenskapet med en av Disneys klassiker.

"Tänk att det fortfarande finns hopp för mänskligheten. En omvänd askungesaga på 2000-talet. Jag lyckönskar er med hela mitt hjärta och hoppas ni får ett underbart bröllop och liv."

Välkomnas som hertig

Västgöten Annika gratulerar det blivande brudparet och tackar Victoria för att hon väljer en man av folket. Hon skriver att Victoria moderniserar den svenska monarkin. Daniel välkomnar hon som hertig för Västergötland.

"Jag tycker att frågan till Dig om Västergötland från media på presskonferensen var ett övertramp. Du behöver inte redovisa vad du kan om vårt vackra landskap nu. Du kommer att ha all tid i världen att sätta Dig in i det framöver. Men nu ska ni fokusera på varandra och framtiden."

93-åriga Maria i Västergötland hör till en av de äldsta gratulanterna.

"Mina innerligaste gratulationer till förlovningen. Jag gläder mig med Er."

Percy skriver att han har väntat på bröllopet sedan Victoria föddes 14 juli 1977.

"Det här har jag väntat länge på, sköt nämligen salut på KA3 dagen när du föddes. Nu väntar jag på inbjudan till bröllop:)"

ANNONS