Lilla hunden Amy misshandlades – männen frias

Av: Eneida Berisha

Publicerad:
Uppdaterad:
Polisen / TT
Foto: Det går inte att fastställa att hon led.
Polisen / TT

På filmen syns den lilla hunden Amy hänga livlös i ett spännband. Men personerna som misstänks för brottet frias– eftersom det inte går att fastställa dödsorsaken, rapporterar SVT.

Bevisningen åklagaren har lagt fram bygger till stor del på en film som hittats i en av de åtalades mobiler. Filmsekvensen ska enligt SVT visa hur en hund hänger i ett spännband, blodig över halsen och bröstet.

Hunden är pinchern Amy och på filmen ser man hur en av de misstänkta försöker få ner henne i en plastpåse.

Men tingsrätten har inte kunnat fastställa vem som håller i spännbandet runt hennes hals. Inte heller vem som filmat.

Frias från djurplågeri

Båda misstänkta ska ha uppgett att de använt en bultpistol för att avliva hunden. Enligt en expert som rätten kallat har de använt sig av en sådan bultpistol som används för att bedöva ett djur inför avlivning.

Även om männens historia inte överensstämmer anser tingsrätten att det inte kan uteslutas att Amy varit medvetslös under händelseförloppet.

Detta innebär att männen frias från anklagelserna om djurplågeri.

Döms för andra brott

Männen döms däremot för andra brott.

Den första, 36 år gammal, döms för misshandel, olaga hot och grovt narkotikabrott, till fängelse i 2 år och 4 månader. Den andra misstänkte, 20 år gammal, döms för grovt narkotikabrott, försök till narkotikasmuggling och olovlig körning, till fängelse i 1 år och 8 månader.

Båda männen förnekar brott.

Publicerad:

LÄS VIDARE