Madeleinefallet: Åklagaren vill beslagta föremål

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-12

Har bett domare om ett akut beslut

Den allmänna åklagaren som utreder fallet Madeleine i Portugal har ansökt hos en domare om att få beslagta ett mystiskt föremål, uppger Sky News.

Det är oklart vad föremålet är och var det finns.

Åklagaren har bett om att få beslagta föremålet under 24 timmar. Enligt Sky News vill åklagaren ha ett akut beslut från domaren.

– Vi vet inte var och vad det är. Det är oklart om det finns i Portugal eller om det är något som familjen McCann inte vill lämna ut, säger Skys reporter på plats i Portugal.

Tidigare på tisdagen lämnade portugisiska åklagare över polisens förundersökning om den försvunna brittiska flickan till domare. Ett åtal mot flickans föräldrar kan komma inom tio dagar enligt Sky News.

– Det är en ganska dramatisk utveckling eftersom det visar att åklagaren agerar snabbt, bedömde Sky reporter.

Domaren har tio dagar på sig att ta ställning till innehållet enligt BBC. Domaren ska bedöma huruvida det räcker för åtal mot föräldrarna.

Alternativet kan bli att åklagaren begär om striktare villkor mot paret McCanns. Det kan då bli aktuellt med fler förhör och nya undersökningar.

Brittiska medier rapporterade också på tisdagen om att de kroppsvätskor (inte blod) som hittades i den bil som paret McCanns hyrde till 88 procent stämmer överens med Madeleines DNA. Vätskorna hittades i förvaringsutrymmet för reservdäcket.