Ardern prisad: Som att bli omstoppad av mamma

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Jacinda Ardern. Bild från tidigare i mars.
Foto: Nick Perry
Jacinda Ardern. Bild från tidigare i mars.

NYHETER

Hon har direktsänt i myströja från sängen, och lägger dagligen upp långa Facebook-videor för att "kolla hur alla mår".

Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern gör succé med sitt personliga tilltal i coronaviruskrisen.

Landet är ganska lindrigt drabbat än så länge, med bara något enstaka virusdödsfall. Men Arderns regering har tagit det säkra före det osäkra, och sedan i förra veckan manas alla nyzeeländare att stanna "i sin bubbla", alltså att hålla sig hemma och träffa så få som möjligt.

– Jag tänkte bara lite snabbt gå online för att kolla hur alla mår, nu när alla förbereder sig på att ligga lågt i några veckor, säger Ardern i en av sina videor.

I flera av inläggen på hennes Facebook- och Instagram-sidor filmar hon uppenbarligen sig själv i hemmet eller på kontoret. I en sändning i förra veckan satt premiärministern i sängen, och sade urskuldande om den urtvättade myströjan hon hade på sig:

– Det kan vara lite stökigt att lägga småbarn.

Ardern och hennes man Clarke Gayford har dottern Neve, som snart ska fylla två år.

Den direkta kommunikationen går hem hos många. "Det känns som att bli omstoppad av mamma på kvällen", kommenterar en läsare.

Även politiska motståndare kan inte annat än att hålla med.

– Jag tycker att hon kommunicerar väldigt klart och väldigt bra, säger John Key, tidigare premiärminister och stark profil i National Party.

Ardern tillträdde 2017, och väntas i september utmanas av just National Party när Nya Zeeland åter går till parlamentsval.

Publicerad:

LÄS VIDARE