Man skjuten i Eskilstuna

Polisen jagar flera misstänkta

Uppdaterad 2023-09-10 | Publicerad 2023-09-09

Polis på plats.

En man i 30-årsåldern i Eskilstuna blev skjuten under lördagskvällen. Mannen har blivit träffad av flera skott och är allvarligt skadad, enligt polisen.

Ingen person har gripits och polisen har inga misstänkta i nuläget.

– Just nu arbetar vi med att inhämta information om händelsen, säger Marcus Anefur från polisen.

Vid 20.30 larmades polisen om en skottlossning i Årby i Eskilstuna. Boende i området vittnar om att ett flertal höga skott hördes.

– Det var ett par tre stycken höga smällar, säger en boende.

Inte kvar på platsen när polisen kom

Den skadade personen fördes till sjukhus och ärendet utreds som mordförsök, polisen vill inte kommentera skadeläget.

– Personen är vid liv och vi utreder det som mordförsök, säger Marcus Anefur, presstalesperson vid polisen och fortsätter:

– Just nu arbetar vi med att inhämta information om händelsen och jobbar på platsen för att få en bild av händelseförloppet, säger Marcus Anefur, presstalesperson för polisregion Öst.

Mannen kördes till sjukhus med hjälp av ett privat fordon och var inte kvar på platsen när polisen anlände. Enligt polisen är mannen träffad av flera skott och är allvarligt skadad.

– Vi får in uppgifterna om skjutningen av vittnen, det är boende i Årby som larmat. På plats får vi mer uppgifter kring händelsen av vittnen och på annat sätt som gör att vi förstår att personen har transporterats till sjukhus, säger Marcus Anefur.

Ingen gripen

Området spärrades av och polisen kommer hämta in eventuella övervakningsfilmer.

Flera personer ska ha setts lämna platsen, ingen person är misstänkt eller har gripits enligt polisen.

– Man har hävt avspärrningen på den förmodade brottsplatsen och den akuta operativa insatsen är avslutad. Nu övergår det mer till en brottsutredande insats, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen region Öst.

Under söndagen har utredningen fortsatt och man har bland annat genomfört en teknisk undersökning av platsen och genomfört en stor andel förhör.

På sin hemsida ber polisen om hjälp och uppmanar alla som har uppgifter om händelsen antingen talar med polis på plats eller lämnar tips via 114 14.

Förutom mordförsök utreds även grovt vapenbrott i samband med händelsen.

Följ ämnen i artikeln