En person skjuten i Malmö

Uppdaterad 2013-08-04 | Publicerad 2013-08-03

En 18-åring sköts i benen med flera skott efter ett bråk vid ett övergångsställe i centrala Malmö under lördagskvällen.

Mannen fördes till sjukhus men det är oklart hur allvarligt skadad han är.

Skottlossningen ska ha ägt rum i centrala Malmö, i korsningen Kronborgsvägen och Mariedalsvägen. Polisen larmades till platsen strax efter klockan 19 och var snabbt på plats.

– Han är skjuten i benen, säger Michael Carlzon, inre befäl vid Malmöpolisen.

18-åringen ska ha varit på väg över ett övergångsställe i korsningen när det stannat en bil. Det ska sedan ha uppstått en konflikt varpå en person hoppat ur bilen och skjutit den unga mannen i benen med flera skott.

– Bilen flydde sedan i hög fart från platsen, säger ett vittne till händelsen som Aftonbladet pratat med.

”Skrek och blödde”

Både polis och ambulans var snabbt på plats.

– Polisen var på plats inom tre minuter från att skottlossningen gick av.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans och ska enligt uppgift varit vid medvetande. Det är dock oklart hur allvarliga hans skador är.

– Han skrek högt och blödde, säger vittnet.

Polisen har hört ett stort antal personer som befunnit sig på platsen vid skottlossningen. Det ska ha rört sig mycket folk i området vid händelsen och polisen hoppas att många sett och hört vad som hänt.

Söker silvrig bil

En teknisk undersökning av brottsplatsen kommer att genomföras under kvällen, enligt polisen. Ett stort område kring korsningen var tidigare avspärrat men har nu hävts.

Polisen börjar lämna brottsplatsen men man söker fortfarande efter gärningsmannen, som ska ha lämnat platsen i en bil av kombimodell och i färgen silver efter skottlossningen.

Samtidigt är många i området oroliga.

– Det är många som känner en oro för vad som händer i Malmö. Och just att man gör det här trots att det finns mellan 20 och 40 personer på plats, då skiter man i samhällets regler.

Den skottskadade mannen är känd av polisen, rapporterar TT.