Kraftig detonation vid villa i Malmö

Publicerad 2016-09-15

En kraftig smäll som i natt hördes över Malmö fick flera personer att slå larm till polisen.
– Det är en garageport i en villafastighet som har sprängts, säger befäl Peter Martinsson, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

En familj befann sig i villan när explosionen inträffade men det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats.

Någon form av detonation inträffade strax efter halv ett, natten till torsdag, i en fastighet i ett villaområde i Valdermarsro utanför Malmö.

– Det är en garageport i en villafastighet som har sprängts. Det var en familj hemma när det inträffade, men jag vet inte hur många personer, säger Peter Martinsson, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

Omständigheterna kring händelsen är inledningsvis oklara.

– Det är en kraftig detonation som har hörts i princip över hela Malmö. Folk började ringa vid 00.42. Det är ett antal uppringare som har ringt från runtom hela staden, men de flesta är boende i närområdet, säger Peter Martinsson.

Polisen: ”Garageporten bortsprängd”

Enligt polisen rör det sig om omfattande skador.

– Hela garageporten är intryckt i garaget och det är skador på närliggande tak.

Flera polispatruller skickades till adressen. Både patruller och teknisk personal är under natten på plats och utreder ärendet. Bland annat har man knackat dörr och talat med boende i den drabbade fastigheten.

– Vi misstänker att detonationen har orsakats av någon form av sprängmedel. Garageporten är mer eller mindre bortsprängd, säger Jerker Olsson, inre befäl vid Malmöpolisen.

Det finns inga uppgifter om personskador. Händelsen rubriceras initialt som allmänfarlig ödeläggelse. Polisen vill under tidiga tordagsmorgonen inte kommentera om man har någon misstänkt eller om det finns någon hotbild mot familjen.

– Det är ingenting jag kommer att kommentera i nuläget. Det kan jag inte uttala mig om, säger Jerker Olsson.

Följ ämnen i artikeln