Axén Olin inlagd för spritproblem

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-16

Sjukskrivs för att bo på behandlingshem

Stockholms finansborgarråd Kristina Axén Olin (m) är sjukskriven i en månad.

Hon har sökt hjälp på Nämndemansgården för sina alkoholproblem.

Kristina Axén Olin, 45, sjukskrev sig i går.

– Jag har valt att göra denna behandling för att hitta tillbaka till en bättre livsbalans. Jag hoppas och tror att stockholmarna respekterar detta, säger hon i ett pressmeddelande.

När beslutet blev känt hade Axén Olin redan skrivit in sig på behandlingshemmet Nämndemansgården.

Sömnproblem

– Hon kommer att stanna där i 29 dagar, säger Sverker Eriksson, partiombudsman för m i Stockholm.

I januari gick Kristina Axén Olin ut och berättade att hon varit nära att gå in i väggen. Hennes mors död och mycket jobb resulterade i sömnproblem, dåliga matvanor och för mycket alkohol.

Hon bestämde sig då för att söka behandling och kontaktade Nämndemansgården. Behandlingshemmet ville redan då att hon skulle lägga in sig under en månad, men den höga arbetsbelastningen som nytillträtt finansborgarråd gjorde det omöjligt. I stället besökte Axén Olin regelbundna träffar.

Gudrun Schyman

Att hon väljer att sjukskriva sig för en intensivbehandling just nu, handlar inte om att problemen förvärrats, utan bara att tidpunkten passade bra, enligt Sverker Eriksson.

Nämndemansgården är ett av Sveriges mest kända behandlingshem för alkohol- och drogmissbruk. Det var på Nämndemansgården förre v-ledaren Gudrun Schyman valde att skriva in sig när hon fick alkoholproblem. Även hon behandlades i en månad.

Under Kristina Axén Olins sjukskrivning träder Carin Jämtin (s) in som ordförande i kommunstyrelsen.