Blodspår från man i mordmisstänkta kvinnans lägenhet

Publicerad 2023-01-12

Den 20-åriga kvinnan har erkänt att Tove dog i hennes lägenhet och att hon gjort sig av med hennes kropp.

Enligt uppgifter till Expressen har polisen hittat blodspår från en man i den mordmisstänkta kvinnans lägenhet.

Under tisdagen, i samband med omhäktningsförhandlingen, klarnade bilden något kring vad som hände natten då 21-åriga Tove dog.

Den 20-åriga kvinnan erkände då att hon misshandlat Tove i sin lägenhet och att 21-åringen också dog där.

– Min klient har vidgått att det varit någon form av misshandelsbrott och det var olyckliga omständigheter som gjorde att målsäganden dog, sa kvinnans advokat Clea Sangborn i samband med häktningsförhandlingen.

I lägenheten har man hittat blodspår från en man, enligt uppgifter till Expressen.

Kvinnan har också erkänt att hon gjort sig av med Toves kropp, något som enligt hennes advokat skedde i ”en fullständig paniksituation”.

Grannar har vittnat om att de hört flera dunsar från lägenheten under natten. Enligt åklagare Adam Rullman är teorin att Tove dog i lägenheten, och man har gjort fynd på platsen under utredningen.

Enligt uppgifter till Expressen har polisens tekniker hittat blodspår från en man inne i lägenheter. Flera personer har topsats för att hitta den man som blodet tillhör och ta reda på hur blodet har hamnat där.

Enligt tidningens uppgifter hade flera personer tillgång till lägenheten under helgen då Tove dog och blodspåret måste därför inte ha med mordet att göra.

21-åriga Tove försvann efter en utekväll lördagen den 15 oktober i fjol. Där sågs Tove tillsammans med de två nu mordmisstänkta kvinnorna.

Ett fysiskt bråk ska där ha uppstått mellan Tove och den 20-åriga misstänkta kvinnan, något som både vittnen och kvinnan själv har uppgett i efterhand.

Det tog 17 dagar tills Toves kropp hittades död i ett skogsområde sydost om Vetlanda, i samma område som en bostad som 20-åringen har en koppling till.