Man saknas efter storbranden

Publicerad 2024-02-12

En man saknas efter storbranden på Liseberg, uppger polisen.

Nu pågår sökandet.

– Han är knuten till den arbetsplatsen. Nu är han borta, säger polisens presstalesperson Stefan Gustavsson.

16 personer har sökt vård efter den våldsamma branden på Lisebergs nya vattenpark Oceana.

På måndagskvällen uppgav polisen att en person saknas efter branden. Enligt polisen är mannen knuten till arbetsplatsen.

Sökandet efter mannen pågår och anhöriga är underrättade.

– Vi har sökt honom under dagen. Vi kan inte med säkerhet säga att han inte varit på platsen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen.

”Kan inte söka på grund av kraftiga branden”

Räddningstjänsten säger att man sökt efter den försvunne mannen:

– Vi känner till att Liseberg haft den misstanken och har sökt i de delarna vi kan. Men stora delar av byggnaden kan vi inte söka i på grund av den kraftiga branden och rasrisken, säger presstalespersonen Henrik Gunnarsson.

Lisebergs vd: Djupt bestörta

Den saknade mannen arbetade med projektet på uppdrag av Liseberg, uppger parkens vd Andreas Andersen i ett pressmeddelande.

”Vi är djupt bestörta över den förödande händelse som inträffat på Oceana Vattenvärld. Vår främsta uppgift nu är att bistå polisen i sökandet efter den saknade personen och att stötta anhöriga och drabbade”, säger Andersen.

NCC är huvudentreprenör för bygget av vattenparken. I ett pressmeddelande på deras hemsida kommenterar Niklas Sparw, affärsområdeschef på NCC, händelsen:

”Vi är bestörta över olyckan på Oceana Vattenvärld i Göteborg. Våra tankar går till anhöriga, vänner och kollegor till den person som saknas. Vi vill inte spekulera i vad som har hänt utan utredningar får visa vad som har orsakat olyckan. Just nu fokuserar vi på att bistå räddningstjänsten, stötta vår kund och ta hand om våra medarbetare.”

Polisen rubricerar branden som arbetsplatsolycka och allmänfarlig vårdslöshet.

Kraftig rök vid vattenparken.

Följ ämnen i artikeln