Kroppsdel i Lärjeån identifierad

Publicerad 2015-11-10

Den stövel med en fot i som hittades i Lärjeån i Göteborg tidigare i höst har nu identifierats med hjälp av dna.

Den tillhör en 21-årig man från Gårdsten som försvann i november 2013, uppger TT.

Händelsen misstänks ha kopplingar till gängkonflikterna i Göteborg.

Mannen försvann i november 2013. Två år senare hittade polisen en sko med benrester i Lärjeån samt ytterligare kroppsdelar efter att dammen tömts.

Polisen slår nu fast att alla likdelar tillhör samma person, en 21-årig man från Gårdsten, uppger TT. Mannen har kunnat identifieras med hjälp av dna-analys av de upphittade kroppsdelarna.

Koppling till gängkonflikt

Dödsorsaken är än så länge inte fastställd men ärendet är tills vidare rubricerat som människorov och det pågår en förundersökning. Ärendet tros ha kopplingar till gängkonflikterna i Göteborg.

– Det stämmer att sådana misstankar finns, men vi kan inte berätta så mycket mer just nu, säger Jens Ahlstrand, kriminalkommissarie vid polisen i Göteborg, till TT.

Tidigare har polisen påtalat att omständigheterna kring händelsen kan försvåra utredningen.

– Delarna kan ha legat i vattnet så länge att det är svårt att fastställa dödsorsaken, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisregion Väst.

Ytterligare en man försvunnen

En vecka efter 21-åringens försvinnande försvann även en 28-årig man från Bergsjön. Det ärendet rubricerades senare om från människorov till mord.

– Det fanns viss teknisk bevisning som föranledde det. Hur det blir med det andra fallet kan vi inte säga så länge dödsorsaken inte är fastställd.

Följ ämnen i artikeln