Brittisk polis tillbaka i Spanien i jakt på Maddie

Publicerad 2011-12-15

Tog emot viktiga ledtrådar

Scotland Yard besökte i går åter polisen i Spanien i jakten på försvunna Madeleine McCann.

Med sig hem kan de ha fått flera viktiga ledtrådar.

– Jag tror att det finns sex, sju, eller åtta väldigt viktiga ledtrådar, säger en av de spanska detektiverna som arbetat med försvinnandet.

Madeleine McCann, knappt fyra år gammal, försvann under en semester i Portugal 2007

Scotland Yard besökte i går Spanien för andra gången sedan utredningen om försvunna Madeleine McCann åter togs upp i maj, rapporterar the Sun.

Vid det förra besöket, i november, rapporterades att de bland annat var intresserade av en mystisk kvinna som setts i Barcelona vid tiden för försvinnandet.

Scotland Yard har också besökt poliskollegor i Portugal vid minst tre tillfällen för att titta på deras utredning.

30 lådor bevismaterial

När Scotland Yard i går åter besökte Spanien träffade de spanska privatdetektiver som på uppdrag av Madeleines föräldrar, Kate och Gerry McCann, arbetade med fallet under sex månader 2007 och 2008.

Resultatet av besöket blev 30 lådor med ledtrådar och dokument som detektivbyrån Metodo 3 samlat under sitt arbete.

– Jag tror att det finns sex, sju, eller åtta väldigt viktiga ledtrådar där, säger Francisco Marco Fernandez, utredare på Metodo 3, enligt the Sun till spansk tv.

Enligt Fernandez lämnade byrån över alla de dokument och ledtrådar från hela världen som de har samlat under utredningen – dokument som de säger sig ha lämnat över till portugisisk polis tidigare.

– De lämnades till den portugisiska polisen vid den aktuella tidpunkten, men de ignorerade dem, säger Fernandez.

– De ville inte titta på något som inte kom från deras egna källor.

Vad för typ av ledtrådar det rör sig om vill Fernandez inte avslöja, men han säger att detektiverna har utgått ifrån att de sökte efter ett levande barn.

Nu ska de 30 utredarna från Scotland Yard gå igenom materialet.

Scotland Yard vill inte bekräfta gårdagens möte.

– Vi kommer inte att lämna löpande kommentarer, säger en talesman för Scotland Yard till the Mirror.

Försvann spårlöst 2007

Madeleine McCann, knappt fyra år gammal, försvann under en semester i Portugal 2007. Hennes mamma och pappa gick ut för att äta middag medan Madeleine och hennes yngre syskon sov på hotellrummet i turistorten Praia da Luz. När föräldrarna kom tillbaka var Madeleine borta.

I maj i år valde Scotland Yard att ta upp fallet. Det efter att Madeleines föräldrar Kate och Gerry i tidningen The Sun vädjat till premiärminister David Cameron om att sökandet efter deras dotter måste fortsätta.