Rättegång mot Andrew Tate – misstänks för våldtäkt

Publicerad 2024-04-26

Andrew Tate tidigare i år.

Influencern Andrew Tates fall ska tas upp i rättegång, meddelar en rumänsk domstol enligt Reuters.

Den skandalomsusade 37-åringen misstänks för våldtäkt och människohandel.

– Vi har lämnat in ett starkt överklagande, säger advokaten Eugen Vidineac.

Även Andrew Tates yngre bror Tristan och två kvinnor står åtalade i fallet.

Samtliga nekar till brott.

Förra par veckor sedan skärptes brottsrubriceringen. I stället för separata fall av människohandel ändrades misstanken till upprepade fall människohandel. Sammanlagt sju kvinnor misstänks ha utsatts för människohandel.

DIICOT, som är Rumäniens enhet inom åklagarmyndigheten som arbetar mot organiserad brottslighet, säger att bröderna och deras medhjälpare rekryterade och utnyttjade kvinnor genom att manipulera dem till att utföra pornografiska handlingar med syfte att sprida dem online.

Brödernas advokat Eugen Vidneac säger i ett uttalande att beslutet saknar rättslig grund och att man lämnat in en överklagan.

”Under hela denna process har Andrew och Tristan samarbetat fullt ut med myndigheterna och tillhandahållit all nödvändig information. Vi litar på att bevisen tydligt kommer att visa att de är oskyldiga och befria dem från alla fel.
Under tiden uppmanar vi er att avstå från att spekulera i detaljerna i fallet och att respektera våra klienters integritet. Vi är fast beslutna att se till att de får rättvis och rättvis behandling under hela processen”.