Skaffa vänner i England - klaga på vädret

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-21

Polska immigranter i England får råd om hur man snabbt får nya vänner.

"Klaga på vädret."

Kanske hade Basil Fawlty (John Cleese) i "Pang i bygget" varit lite mindre lättretlig om han fått prata om det dåliga vädret..?

Det är i distriktet Devon i sydöstra England som myndigheterna har tagit fram en 13 kapitel lång broschyr till polska immigranter om hur de lättast kan anpassa sig till sitt nya land, skriver Daily Mail.

"Hur mår du?"

Att piffa upp konversationen med att klaga på vädret sägs vara ett trevligt sätt att skaffa sig nya vänner. Du får även reda på hur man dricker te och den nyttiga informationen att frågan: "Hur mår du?" inte ska besvaras med en lista över hälsotillståndet. På sin höjd får man svara: "Sådär".

Immigranterna ska inte heller bli oroade över att lokalbefolkningen kallar dem "min kära". Det finns även ämnen som bör undvikas om du ska hålla dig väl med britterna. Politik och religion är olämpligt att ta upp.

Skaffa kolonilott

Immigranterna uppmuntras gå till biblioteket och att börja odla grönsaker på en kolonilott. Glöm inte att lämna dricks på 10-15 procent.

Här är några andra upplysande meningar om engelsmännen.

Nyttig information

"I allmänhet säger inte engelsmän rakt ut vad de tycker, speciellt inte om det kan ses som kritik."

"Att klaga är inget engelsmän gör ofta eftersom det riskerar att skada någons känslor"

"Humor används ofta för att övervinna obehagliga eller jobbiga situationer. Det är viktigt att förstå att ett skämt är engelsmännens sätt att klara sig."