Kropp hittad i sökandet efter försvunna Tove

Publicerad 2022-11-02

VETLANDA/STOCKHOLM. Polisen har i flera veckor sökt efter försvunna Tove.

Nu har en död person hittats i ett skogsområde utanför Vetlanda.

– Kroppen är ännu inte identifierad. Vi har underrättat anhöriga om att vi gjort ett fynd, säger Johnny Gustafsson, presstalesperson på polisen.

Polisen kallar till pressträff ikväll.

En död person har hittats i Vetlandatrakten i sökandet efter försvunna Tove. Kroppen hittades under onsdagseftermiddagen i ett skogsområde sydöst om Vetlanda.

Polisen har den senaste tiden sökt efter 21-åriga Tove som försvann efter en utekväll i Vetlanda natten mellan den 15 och 16 oktober.

– Vi är inte hundra procent färdiga med identifieringen av kroppen. Vi har underrättat anhöriga om att vi gjort ett fynd och vad som hänt eftersom det här drar ju till sig en oerhörd uppmärksamhet, säger Johnny Gustafsson, presstalesperson på polisen region Öst.

Ett större område i skogen har spärrats av och polis, rättsläkare, kriminaltekniker, hundpatruller har varit på plats och arbetat under eftermiddagen.

En polititransport, ett fordon som transporterar avlidna, har också lämnat platsen.

Kroppen hittades under en riktad polisinsats, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

– Nu kommer en rättsmedicinsk obduktion att genomföras för att utreda dödsorsaken av den upphittade kroppen. Kriminaltekniska undersökningar pågår vid platsen där personen påträffades, säger kammaråklagare Adam Rullman.

 

Kartläggning: Detta vet vi om Toves försvinnande

 

Polisen håller pressträff

Polisen kallar till pressträff klockan 21.00 ikväll. Aftonbladet kommer att bevaka pressträffen.

Under onsdagen omhäktades de två unga kvinnor som misstänks för människorov i samband med Toves försvinnande. Båda kvinnorna har nekat till brott.

”Min klient förnekar brott. Hon har inte gjort det som hon anklagas för. Hon är besviken över att bli omhäktad och tycker inte att det är rimligt”, skriver ena kvinnans försvarare, Maria Birkhammar, i ett mejl till Aftonbladet, efter omhäktningen.

Den andra kvinnans försvarare vill inte ge någon kommentar.

– Av principiella skäl vill jag inte kommentera detta, för det här liknar ingenting annan, säger Mikael Svegfors, till Aftonbladet.