Inget åtal efter SD-toppen Lundgrens förtalsanmälan

Av: Joakim Magnå

Publicerad:
Uppdaterad:

Sverigedemokraternas Peter Lundgrens förtalsanmälan mot partikollegan Kristina Winberg leder inte till någon förundersökning, rapporterar SVT Nyheter.

– Det finns inte tillräckligt starka skäl för ett allmänt åtal, säger justitiekansler Mari Heidenborg till tv-kanalen.

Inför EU-valet avslöjade Expressen att Lundgren hade tagit en kvinnlig partikamrat på brösten när han var onykter på en fest. Själv kallade han det senare ett ”tölpigt beteende”, som han ångrade.

I samband med Aftonbladets tv-debatt om EU-valet meddelade Peter Lundgren att han hade polisanmält Kristina Winberg för förtal.

1 av 2 | Foto: Mickan Palmqvist
Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren.

Han sade sig då välkomna att hans egna misstänkta sexuella ofredande utreddes i en förundersökning, men var kritisk mot Winberg:

– Jag tycker att det är hemskt att man (Winberg) i varje intervju försöker måla ut mig som något jag inte är. Man sviker förtroendet till kvinnan som drabbats i det här fallet och hänger mer eller mindre ut henne. Jag tycker att det får finnas en gräns för hur man beter sig.

– Förundersökningen har jag inga problem med, det är bara den här smutskastningen som aldrig tar slut, då blir det till slut förtal, sade han om Kristina Winbergs kommentarer om det misstänka tafsandet.

Publicerad:

LÄS VIDARE