Drar tillbaka häktningsbegäran efter bebisdöd

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

En man och en kvinna i Malmö har suttit anhållna efter att ha kommit in till sjukhus med en bebis som senare avled.
Åklagaren begärde dem häktade som misstänkta för vållande till annans död – men ändrade sig efter att ha tagit del av den preliminära obduktionsrapporten.

– Det preliminära resultatet av obduktionen visade inte på att barnet skulle ha utsatts för till exempel våld eller något annat, säger kammaråklagare Charlotte Ottosen till TT.

Förundersökningen är inte nedlagd, eftersom en slutgiltig obduktionsrapport inväntas. Det var redan från början en låg misstankegrad, understryker hon.

Mannen och kvinnan, som är i 30–35-årsåldern, anhölls i fredags.

TT: Vad var det som gjorde att man inledningsvis misstänkte att ett brott skulle kunna ligga bakom barnets död?

– Man reagerade på sjukhuset för att det inte fanns någon uppenbar anledning till att det här barnet var så dåligt, andades dåligt och sedan avled.

Eftersom det skulle kunna ha rört sig om ett grovt brott och eftersom det fanns två misstänkta, anhölls de för att inte kunna prata ihop sig, förklarar hon.

– Det var ett svårt beslut att fatta att anhålla föräldrar som hade varit med om någonting sådant, men samtidigt var det viktigt att använda de här dagarna till att reda ut så mycket man kunde, säger Charlotte Ottosen.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad: