18-åring i respirator efter mystisk misshandel

Publicerad 2014-11-05

Polisen: Vi behöver vittnesuppgifter

18-åringen från Solna troddes först ha råkat ut för ett sjukdomsfall, men nu misstänker polisen en grov misshandel. Vittnen till händelsen uppmanas att höra av sig.

– Alla uppgifter är värdefulla, säger Västerortspolisens Patrik Zander.

Det var natten till lördag förra veckan som polisen ryckte ut till Bagartorpsringen vid Solna. En 18-årig man uppgavs vara medvetslös och fördes med ambulans till Karolinska sjukhuset.

– Först trodde man att han hade råkat ut för något sjukdomsfall, säger Patrik Zander från Västerortspolisen till Aftonbladets Brottscentralen.

Läkarna: synnerligen grovt våld

Vid undersökning fastslog man att 18-åringen hade en hjärnblödning och han lades i respirator. Det var först på måndagen som bilden av vad som hade orsakat skadorna ändrades.

– Sjukhuset kontaktade oss och sa att de trodde han hade blivit grovt misshandlad. Jag kan inte gå in på detaljer, men fler skador än de man först lade märke till hade upptäckts, säger Patrik Zander.

Många frågetecken kring misshandeln

Omständigheterna kring den eventuella misshandel är oklara – 18-åringens anhöriga vittnar om att han är en lugn, snäll person som tidigare inte är känd av polisen. Kvällen före misshandeln spenderade han hemma med fyra vänner. Men runt midnatt ska han ha lämnat bostaden själv.

– Det finns vissa uppgifter från vännerna om vad han har tänkt göra, säger Patrik Zander, som inte vill gå in på detaljer av sekretesskäl.

Alla uppgifter räknas

Nu behövs vittnesuppgifter för att komma vidare i utredningen och klargöra vad som hänt.

– Vi och de anhöriga ber alla som kan ha sett något att höra av sig till oss. Vi vet också att minst en person hjälpte offret på plats innan ambulansen kom – dessa vill vi gärna komma i kontakt med för att tacka för deras insats, säger Patrik Zander.