170 gripna efter dödligt mc-bråk – polisen rustar för mer våld

Uppdaterad 2015-05-19 | Publicerad 2015-05-18

Hundratals människor brakade samman med kedjor, påkar och skjutvapen utanför restaurangen.

Nio människor dog och 170 personer har gripits.

Nu rustar Texas-polisen för mer våldsamheter.

Vid lunchtid på söndagen brakade flera mc-gäng ihop på restaurangen Twin Peaks i Waco, Texas. Bråket som uppges ha startat på toaletten tog snabbt en dödlig vändning när flera hundra människor brakade samman framför vanliga lunchgäster vid shoppingcentret där restaurangen som lockar gäster med lättklädda servitriser är belägen.

Beslagtog vapen

Nio personer dog när flera personer öppnade eld med skjutvapen. 17 skadades och under måndagen meddelade den lokala polisen att 170 människor gripits.

Hundratals vapen har beslagtagits. Bland annat kedjor, påkar, knivar och skjutvapen, uppger AP.

– Under mina 34 år inom polisen är detta en av de värsta brottsplatserna jag har sett, säger polismannen Patrick Swanton enligt nyhetsbyrån AP.

Polisen Waco har under måndagen rustat för ytterligare våldsamheter i spåren av söndagens kaos. Delar av Waco har spärrats av och mc-åkare stoppas och hörs av polisen. Som också fått understödd av federala myndigheter som FBI, enligt Fox News.

– Vi är väl medvetna om att några av dem som kommit till vår stad och vi har en plan för att hantera de individerna om de försöker skapa problem, säger Patrick Swanton under presskonferens på måndagen.

Restaurangen stängdes

De gripna och dödade ska främst tillhöra gängen Bandidos och Cossacks, men även fler gäng ska ha funnits på plats under restaurangens ”Hojkväll”, uppger Newsweek.

Samtidigt som polisen trappar upp för att förhindra mer våld kritiserar de restaurangen Twin Peaks.

Lokal polis fanns på plats redan innan bråket uppstod eftersom de hade uppgift om att något kunde hända på grund av spänningar mellan gängen.

– Vi har gjorts medvetna under de senaste månaderna om rivaliserande mc-gäng som är här och orsakar problem. Men tydligen så har restaurangen velat ha dem hos sig och då kan inte vi göra så mycket åt det, säger Patrick Swanton.

– Om vi är frustrerade? Absolut, det känns som att restaurangen hade kunnat göra mer för att förhindra att det här hände.

Restaurangen har nu stängts av de federala myndigheterna under de närmsta sju dygnen.

Följ ämnen i artikeln