Liten flicka överlevde tornadon som krossade familjens hem

Uppdaterad 2016-06-28 | Publicerad 2015-05-11

Tornador har slitet sönder stora områden i den amerikanska Mellanvästern.

Fem personer är döda och flera saknas.

Nu rapporterar räddningsarbetare att en liten flicka räddats ur en krossad husvagn.

Räddningsarbetare inledde under måndagen arbetet med att söka igenom de områden i Texas och Arkansas som slitits sönder när minst en våldsam tornado dragit fram genom delstaterna.

Minst fem personer har dödats och dussintals skadats i ovädret. I gryningen, lokal tid, rapporterades att ytterligare minst tio personer saknas, skriver AP. Under dagen hittades flera av de saknade med vid midnatt, svensk tid, var två fortsatt försvunna.

Förödelsen innefattar allt mellan totalförstörda hem till nedrivna elledningar och översvämningar. Under måndagen hade myndigheterna ännu inte fått någon överblick av skadorna, skriver AP.

Två av dödsoffren uppges vara ett yngre par i Nashville, Arkansas, som hittades i ett krossat husvagnshem.

– Den har vält och i princip exploderat, säger John Gray, rättsläkare i Howard County, enligt AP.

Men räddningsarbetarna på platsen kunde också rädda ett litet barn som överlevt ovädret. Myndigheterna uppger att barnet är ett till två år gammalt.

– Det är ett miraklen att hon överlevde, säger John Gray.

Flera skadade

Staden Van i Texas drabbades också hårt av virvelstormarna. Flera människor har skadats och räddningsarbetare gick under måndagen dörr till dörr för att kartlägga omfattningen av skadorna.

Chris Duwe bor i Van och berättar om ögonblicket när tornadon slog till:

– Kraftiga vindar, oljud och regn slog plötsligt till. S¨ snart vi hade gömt oss och hunden i badrummet och stängt dörren – pang. Och så var huset borta, säger han enligt NBC News.

LÄS MER: Här är de dödligaste tornadorna i USA:s historia

Följ ämnen i artikeln