Familjen kvävdes ihjäl i minibussen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-21

Den slitna minibussen blev familjens död.

Nu visar obduktionsrapporten att den norska familj som hittades död i sin minibuss på en camping utanför Oslo sannolikt dog av en gasläcka.

– Det är en tragisk olycka, säger chefen för Oslopolisens våldsrotel Grete Lien Metlid.

Familjen Raae från Fredrikstad i Norge åkte till Oslo för att delta i en stor bilmässa. Men de kom aldrig hem igen. Familjen kvävdes till döds i sin minibuss.

– Familjen dog troligtvis på söndagen, säger Grete Lien Metlid.

Gasläcka

Polisen upptäckte den döda familjen av en tillfällighet på måndagsmorgonen. De åkte förbi campingen, undrade vad den gamla minibussen gjorde där och vände om för att ta en titt på fordonet. När de tittade in i minibussen fick de en chock – där låg fyra döda personer. Polisen misstänkte tidigt att familjen dött av en gasläcka men ville inte avfärda andra teorier innan obduktionsrapporten och de tekniska undersökningarna var klara.

”Skönt att få svar”

Idag obducerades kropparna efter Sigurd Eugen Raae (51), Ragnhild Helene Skofterud (44) och de två barnen Gard Skofterud Raae (16) och Benedicte Adele Skofterud Raae (13).

– Obduktionsrapporten visar att familjen med största sannolikhet dog av förgiftning när gasbehållare i minibussen läckte. Händelsen är tragisk men det är skönt att få mer svar, säger Grete Lien Metlid.

Hon poängterar dock att undersökningarna inte är färdig till hundra procent. Gasbehållarna i minibussen ska undersökas ytterligare och alla provsvar från obduktionen är ännu inte klara.

Här hittades
minibussen