Fler hundpatruller ska söka Lisa, 17

Publicerad 2015-06-10

Kinnekulle/Stockholm Polisen har inga nya spår efter Lisa, 17.

Nu fortsätter ett utökat sökarbete med uppemot 20 hundar där det i går hittades delar av en telefon.

Dessutom har man förstärkt insatsen med helikopter.

– Vi finkammar allting, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen Västra Götaland.

Helikoptern flyger fram och tillbaka på låg höjd över ett litet skogsområde i närheten av det café där Lisa Holm, 17, senast sågs i söndags kväll.

Området ligger sydöst om kafét och det område där polisen hittade bland annat ett telefonskal i går. 

Det var strax före klockan 17 som det meddelades att fynd hade gjorts i anslutningen till en av de smala grusvägar som leder uppåt Kinnekulle och bort från vägen som passerar utanför kaféet där 17-åringen arbetar. Under kvällen spärrade ett stort område av som finkammades av polisens tekniker.

I dag har sökområdet utvidgats ytterligare enligt polisen. Platsen som polisens tekniker i går genomsökte ända till solen gått ner består också av ett vägskäl där grusvägarna delar sig

– Vi har inte gjort några stora genombrott sedan fynden i går kväll då vi hittade ett skal och delar av en telefon, säger Ulla Brehm.

Sökningarna efter 17-åringen är inne på sitt fjärde dygn efter att hon i söndags försvann på väg hem från sitt jobb på kaféet.

Under onsdagen har polisen kallat in ett större antal hundpatruller för att delta i sökandet.

Uppemot 20 hundar

– Vi har haft några innan, men har nu begärt ett större antal nu när vi vet mer exakt var vi ska leta. Mellan tummen och pekfingret så överstiger det 10 patruller, men det kan bli uppemot 20. Det är inget jag kan säga med säkerhet, säger Ulla Brehm,

Ännu har polisen inte bett om hjälp, då man först vill genomföra sina egna undersökningar i området

– Det är inte så att vi är ovilliga att be om hjälp, men det är skillnad att be om hjälp när man inte riktigt vet var man ska leta. Nu har vi fastställt ett område vi vill leta i och då är det inte alltid en fördel att släppa in hjälpande människor, säger Ulla Brehm.

Stor mängd tips

Exakt hur stort område som hundpatrullerna nu ska inrikta sig på är inte helt fastställt, men det beskrivs som ”mycket stort”.

Under gårdagen bad polisen om hjälp med att få tag i de gäster som besökt kaféet under söndagen då Lisa försvann för att att höra om de sett ”något som stuckit ut”.

– Det arbetet har gått väldigt bra, det är många som hört av sig, säger Ulla Brehm.

– Men vi är inte bara intresserade av kafégäster utan även utav vad människor som kört i området kan ha sett. Kanske det kan vara någon bil eller detalj som stuckit ut som i sig inte känns viktig men kan vara det för helheten.

Förutom sökningarna behandlar polisen också den stora mängden tips som fortsatt att strömma in.

– Det är lätt att glömma bort alla som jobbar inne i polishuset med att ta emot tips, samordna och kartlägga. Där pågår ett intensivt arbete.

Följ ämnen i artikeln