ÖB fortsatt sjukskriven – han tar över

Publicerad 2013-01-31

Överbefälhavare Sverker Göranson är sjukskriven fram till mitten av mars.

ÖB skulle ha varit tillbaka på jobbet i början av februari, men så blir det inte. 

– Hur mycket jag än vill så säger kroppen ifrån, säger Sverker Göranson på Försvarsmaktens sajt.

Sverker Göranson.

Överbefälhavare Göranson sjukskrevs för snart två veckor sedan på grund av utmattning. Igår meddelade ÖB försvarsminister Karin Engström att han inte återvänder till jobbet förrän i mitten av mars.

Positiva reaktioner

”Sedan jag berättade om min sjukskrivning har jag fått mängder med positiva reaktioner. Via brev, mejl, sms, på Twitter och inte minst via Facebook. Det är helt fantastiskt och det ger mig enormt med energi!

Den energin tänker jag använda för att komma tillbaka till arbetet igen. Men det kommer dröja ytterligare en tid”, skriver Sverker Göranson i ett brev på Förvarsmaktens sajt.

Regeringen beslutade under morgonen att Sverker Göransson arbetsuppgifter tillfälligt kommer att tas över av chefen för ledningsstaben, generallöjtnant Jan Salestrand, som blir vikarierande ÖB och chef för Försvarsmakten.

”Inte påverkar verksamheten”

Under Göransons sjukskrivning kommer Salestrand tillsammans med generaldirektören Peter Sandwall att leda Försvarsmakten. 

Sverker Göranssons frånvaro kommer enligt Försvarsmakten inte att påverka verksamheten.

– Verksamheten fortsätter som planerat. Det viktigaste är att vi får tillbaka överbefälhavaren frisk och redo att ta sig an sitt jobb, säger Philip Simon, pressekreterare på Försvarsmakten, till TT.

TT: Hänger sjukskrivningen ihop med kritiken som kommit mot ÖB?

– Nej, absolut inte, säger Philip Simon till TT.

ANNONS