Polisen: Vi vet inte orsaken till branden

Publicerad 2014-11-24

Två personer omkom när en villa i Nykvarn brann natten till söndagen.

Nu pågår en teknisk utredning av platsen. Någon orsak till branden är ännu inte fastställd.

– Jag kan inte säga om det är en olyckshändelse eller en anlagd brand, säger Peter Lindberg, stationsbefäl vid Södertäljepolisen, till Aftonbladet.

Under natten till söndagen brann en villa ner i en kraftig brand i Nykvarn utanför Södertälje.

Klockan var 22.45 på lördagskvällen när polisen fick larmet.

Två personer hittades döda

Räddningstjänsten hittade under natten två kroppar i fastigheten, som var helt övertänd.

– Det är två personer som har omkommit. Huset brann kraftigt när vi kom dit. Vi har haft tre stationer plus två ledningsbilar på plats, säger Bill Steimert, operativ chef vid räddningscentralen i Stockholms län, till Aftonbladet.

Just nu pågår en teknisk undersökning vid platsen, enligt polisen.

– Två kroppar som fortfarande är oidentifierade är anträffade, säger Peter Lindberg, stationsbefäl vid Södertäljepolisen.

Polisen har underrättat anhöriga om dödsfallet och även om man inte är säker på vilka de omkomna personerna är har polisen sina misstankar.

– Vi har pratat med anhöriga till de personer som vi misstänker att det är. Men vi har inte till 100 procent kunnat säga det, även om vi tror det. Vi har goda grunder att tro, men personerna får vara oidentifierade tills rättsläkarna har gjort sitt, säger Peter Lindberg.

Än så länge har polisen inte kunnat fastställa någon orsak till branden.

– Teknikerna jobbar än. Vi har inte fått något rapporterat ännu, säger Peter Lindberg.

Finns det några misstankar om brott?

– Både ja och nej. Vi utreder alltid bränder som mordbrand i inledningsskedet. Men i och med att vi inte vet något än kan jag omöjligt svara på den frågan. Jag kan inte säga om det är en olyckshändelse eller en anlagd brand. Jag har ingen aning, säger han.

”Taket hade rasat ihop”

Nicholas Rigogiannis, 20, bor ett par minuter från huset som brann ner. När han var på väg hem vid tvåtiden under natten till söndagen såg han och hans kompis hur det fortfarande brann inne i huset.

– Vi fick inte gå i närheten av branden. Vi såg att det rök och att taket hade rasat ihop. Jag tänkte att jag hoppas att de har fått ut människor, säger han.

Den tekniska undersökningen kommer att pågå en bit in på morgondagen, tror Peter Lindberg, och när den är färdig hoppas polisen ha hittat en möjlig brandorsak.

Hur mycket som finns kvar av huset vet Peter Lindberg inte.

– En del är säkert kvar. Men det är totalt utbränt.

Följ ämnen i artikeln