Olycka på Eckerölinjen i Grisslehamn: Bildäck rasade

Publicerad 2023-10-13

Två personer har skadats på en färja på Eckerölinjen i Grisslehamn.

En vajer på bildäckshyllan har brustit, enligt rederiet.

– Halva däcket har rasat så att det klämmer bilarna under, säger ett vittne.

Enligt rederiets vd har bildäcket rasat under pålastning.

– En vajer på bildäckshyllan har brustit när vi lastade på i Grisslehamn, säger Tomas Karlsson, vd på Eckerölinjen.

Enligt rederiets vd har bildäcket rasat under pålastning.

Klämdes under däcket

Ett vittne som precis skulle köra på färjan vittnar om att halva bildäcket har rasat och att bilar har klämts under däcket.

– Jag skulle precis köra på, men det blev stopp, säger vittnet.

Ett annat vittne var inne på båten när däcket plötsligt rasade.

– Det lät som något rasat där ute, så alla sprang dit och kollade, men det var ju där inne. Min sambo var precis på väg in bakom den bilen som plattades till. Vajern ska bara ha släppt, säger vittnet.

Olyckan inträffade när färjan lastade på för avgången som skulle gå klockan 10 från Grisslehamn till Eckerö på Åland. Både räddningstjänst och ambulans har larmats till platsen. Enligt vittnen har även en ambulanshelikopter landat.

– Det är två personer som har skadats, ambulans är tillkallad. Vi vet inte hur allvarligt skadade de är, säger Tomas Karlsson, vd på Eckerölinjen.

Olycka på Eckerölinjen i Grisslehamn: Bildäck har rasat

Räddningstjänsten på plats

– Vi har precis kommit fram till olyckan och det vi har larmats ut till är att två personer fått en ramp över sig men att de inte ska sitta fast, säger Marie Nordahl ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Vid 10.20 hade räddningstjänsten mer information från platsen.

– Det som har hänt är att övre våningsplan rasat och slagit ner på en bil med släp. Det är två personer som har lättare skador och tas om hand om på plats. Vi kommer nu vara kvar och bistå sjukvårdare med hjälp, säger Marie Nordahl.

Enligt Ålandstidningen fördes de två skadade personerna från platsen i ambulanshelikopter. Flera turer är inställda under dagen, men rederiet uppger för tidningen att turen klockan 20.00 från Grisslehamn till Eckerö går enligt plan.

Följ ämnen i artikeln