Lurades nakenposera framför webbkamera

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-01

Sju tonåringar fick villkorlig dom, böter och samhällstjänst

15-åringen hade sex framför datorn inför en tjej.

Trodde han.

Nu döms sju tonåringar för att ha lurat 15-åringen och sedan spritt filmen på internet.

HETSADES till nätsex Killgänget kontaktade 15-åringen via chatprogrammet msn och utgav sig för att heta Sara. Nu åtalas de för barnpornografibrott och grovt förtal. Bilden är arrangerad

”Sara” kontaktade 15-åringen via msn och de började chatta med varandra. Till slut så övertalade ”Sara” 15-åringen att klä av sig och att utföra sexuella akter framför webbkameran. Men på andra sidan satt inte flickan som killen var intresserad av utan ett gäng jämnåriga killar. Dessutom spelade de in handlingarna.

Sedan spred de filmen på internet.

– Det går inte att säga hur många som sett den. En person skickar dem till tio som skickar dem till tio till. Det spreds jättefort, sa Catharina Widlund, polisinspektör på it-brottsenheten på polisen i Värmland när rättegången inleddes.

Sexuell posering

Pojken mådde psykiskt dåligt av händelsen och har uppgett att han missat stora delar av årskurs åtta och nio på grund av vad som hände.

På måndagen dömdes sju tonåringar i Värmlands tingsrätt för utnyttjande av barn för sexuell posering. Tre 18-åringar dömdes till villkorlig dom och 50 dagsböter och de yngre till samhällstjänst.