Säkerheten skärps i Tunisien

Publicerad 2015-06-28

Tunisien sätter in tusen extra poliser efter det blodiga attentatet mot en semesterort i Sousse. Samtidigt lämnar tusentals turister landet medan tunisierna protesterar mot våldet.

Säkerheten skärps efter att en man skjutit ihjäl 38 personer vid ett hotell i utkanten av Sousse. Poliserna ska främst patrullera vid turistområden och stränder, enligt inrikesminister Mohamed Najem Gharsalli.

– Vi vill inte förvandla turistplatser till baracker, det är inte vårt mål. Men vi måste agera för att garantera turistsektorns säkerhet, säger han enligt nyhetsbyrån AP.

Marscherade genom Sousse

Tusentals utländska besökare har lämnat landet efter fredagens blodiga attack som väntas slå hårt mot den redan stagnerande turismen. Minst 15 av dödsoffren var britter och landets utrikesdepartement varnar nu för att fler dåd kan inträffa i Tunisien.

I Sousse marscherade demonstranter genom staden i helgen. Många höll i ljus för att hedra offren och folkmassan skanderade "Sousse kommer aldrig att dö!", skriver BBC.

I huvudstaden Tunis hölls en separat manifestation.

– Offren är mina bröder och systrar, sade en av deltagarna, Karima Benhajj, till nyhetsbyrån AFP.

Attacken i Sousse beskrivs som den dödligaste i Tunisiens moderna historia. I mars dödades 22 personer, främst utlänningar, i en attack mot Bardomuseet i Tunis.

TT

Följ ämnen i artikeln