Hundvalpen föddes med grön päls – fick namnet Pistachio

Cristian Mallocci fick sig en oväntad överraskning när han såg sin hunds nyförlösta valpkull.

En av de fem valparna hade grön päls.

Nu har nyheten om valpen ”Pistachio” spridits världen över.

Fyra av valparna såg precis ut som sin moder, men den femte valpen föddes med grön päls.
Fyra av valparna såg precis ut som sin moder, men den femte valpen föddes med grön päls.

På den italienska ön Sardinien bor Cristian Mallocci på en gård tillsammans med sina åtta hundar. I början av oktober var det dags för dräktiga hunden Spelacchi att föda, skriver Reuters.

Valpkullen bestod av fem valpar, där fyra av dem hade vit päls precis som sin mamma. Men den femte fick Cristian att titta en extra gång. Valpen hade nämligen grön päls.

Det är ytterst ovanligt att valpar föds gröna. Det beror troligtvis på att den först vita pälsen kommit i kontakt med mammans livmoder och ett grönt pigment som kallas biliverdin, samma pigment som finns i blåmärken.

Cristian har valt att behålla Pistachio på gården.
Cristian har valt att behålla Pistachio på gården.

Hundvalpen, som direkt fick det passande namnet Pistachio, kommer inte att förbli grön förevigt. Färgen har redan börjat blekna och snart kommer valpen se ut som sina syskon.

De andra valparna kommer att få nya hem, men Pistachio kommer att stanna hos Cristian och få det viktiga uppdraget att valla fåren tillsammans med mamman.

Cristian har även sagt att färgen grön symboliserar hopp och lycka, så kanske det var meningen att Pistachio skulle födas under coronapandemin – och få människor att le.

Husse har även gjort ett klipp i den ovanliga valpens ära.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN