Man rånad på BMW – kan ha drogats

Publicerad 2011-08-29

En 54-årig man berättade strax efter midnatt, natten till måndagen, att han blivit pistolrånad av två personer på sin BMW vid en bensinmack mellan Linköping och Norrköping några timmar tidigare.

Mannen ringde polisen på sin mobil från ett skogsområde cirka två timmar efter rånet. Han befann sig då strax väster om Ljungsbro. Han har inga minnen av hur han har kommit till platsen, som ligger cirka tre mil från brottsplatsen vid bensinstationen i Herrbeta.

– Han blev rånad på sin BMW vid Herrbeta. Två gärningsmän hotade honom med pistol. Sen vaknar han upp någon annanstans, säger Lars Engström, länsvakthavande polisbefäl i östergötland.

Vädjar om tips

Rånet skedde vid 22-tiden på söndag kväll i Herrbeta och två timmar senare befann sig 54-åringen i Ljungsbro.

– Han kan ha blivit slagen i huvudet eller drogad och förd dit. Nu får han vård på Universitetssjukhuset i Linköping där vi förhört honom, säger Torbjörn Lindqvist, länsvakthavande polisbefäl.

Polisen har inga spår efter bilen, som är en svart BMW av nyare modell. Men har gått ut med zon- och gränslarm, och polisen vädjar till allmänheten om att höra av sig med tips. Polisen är intresserad av att komma i kontakt med alla personer som befann sig på bensinstationen i Herrbeta vid 22-tiden då rånet begicks.

– Alla iakttagelser kan vara av avgörande värde, säger Lindqvist.

Ingen gripen

Polisen ska genomföra teknisk undersökning både på bensinstationen i Herrbeta och i skogsområdet i Ljungsbro under måndagen. För polisen är 54-åringens berättelse förtfarande en gåta.

Natten innan vittnade en man i Ydre söder om Linköping om hur han blev beskjuten av två personer. Lindqvist säger att polisen inte utesluter kopplingar mellan de båda fallen.

– Men i nuläget har vi inget som tyder på det.

Ingen misstänkt är gripen, vare sig för pistolrånet i Herrbeta eller skjutningen i Ydre.

ANNONS