Nattklubb stormades – polisen efterlyser tips

Av: Adam Westin

Publicerad:
Uppdaterad:

I helgen tillkallades polis efter att personal på nattklubben F12 i Stockholm larmat om ”full kalabalik”.

Aftonbladet har rapporterat att de som stormade klubben tros vara medlemmar i ett kriminellt nätverk.

Nu behöver polisen iakttagelser från allmänheten.

Vid 02.22 i lördags larmades polisen om att ett flertal människor trängt sig in på krogen F12 mot ordningsvakternas och krogägarens vilja. Ett stort antal patruller anlände, musiken stängdes av och polisen kastade ut personerna.

17 personer avlägsnades från platsen och två omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Enligt uppgifter till Aftonbladet tillhör flera av de som deltog i stormningen mot F12 ett kriminellt nätverk i Västerås, som polisen misstänker ligga bakom stora delar av narkotikahandeln i staden. Även personer tillhörande ett gäng i Södertälje ska ha medverkat, enligt Aftonbladets tidigare uppgifter.

Polisen på plats vid nattklubben som stormades.
Foto: Linus Hedrén
Polisen på plats vid nattklubben som stormades.

Nu är polisen i behov av uppgifter från allmänheten, som filmmaterial och vittnesuppgifter. Alla som var på platsen och såg händelsen uppmanas att ringa polisen på telefonnummer 114 14.

Nattklubben har tidigare sagt till Aftonbladet att detta var en planerad hämndaktion, efter att flera av personerna nekats inträde tidigare under sommaren.

– De var bland annat där förra helgen, och attacken de genomförde nu var en planerad attack, men den gick i baklås och de blev efter sju minuter tagna av polis, sade ledningen dagen efter attacken.

F12 har skrivit i ett uttalande att de inte skräms av kriminella element och aldrig kommer vika sig mot påtryckningar från detta kriminella nätverk eller andra.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN