Ung man i bil skjuten av polisen

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En ung man i en Porsche sköts av polisen under natten mot tisdagen.

– Han försökte köra på en polis. Då avfyrade en annan polis sitt tjänstevapen och träffade mannen i låret, säger Mats Almquist, vakthavande befäl.

Mannens skador uppges inte vara livshotande.

Vid 02-tiden skulle polisen stoppa en Porsche i ett spaningsärende i Kista, norr om Stockholm.

– Flera patruller har försökt stoppa ett fordon. I samband med det har föraren försökt köra på en polis och då blivit skjuten i låret, säger Mats Almquist.

1 av 2 | Foto: Läsarbild.

– Polispatrullerna har stoppat bilen och klivit ut för att konfrontera personerna. Då har föraren försökt köra på en polis. Det var väldigt nära, det handlade om meter, tillägger han.

Inte livshotande

På en vittnesfilm som Aftonbladet tagit del av och som är tagen precis före skottlossningen syns hur lyxbilen står mellan två civila polisbilar, en bakom och en framför.

– Poliserna hoppade ut och hade dragna vapen. Då stod Porschen still, den rörde inte på sig, säger vittnet som sedan fortsatte och inte såg själva skottlossningen.

Enligt andra uppgifter till Aftonbladet ska bil, i samband med att poliserna klev ur bilen, ha börjat varva, vilket gjorde att situationen upplevdes som hotfull.

Den skjutne mannen, som är i 20-årsåldern, var vaken och talbar när han togs till sjukhus i ambulans under polisbevakning och uppges inte ha livshotande skador.

Han misstänks nu för försök till mord.

Flera andra personer befann sig i bilen och hämtades till förhör.

Låg och blödde

Ärendet har enligt rutin överlämnats till en särskild åklagare som kopplas in när poliser avfyrar tjänstevapen.

Ett vittne såg efterspelet till skottlossningen:

– När jag kom hade fyra civilpoliser omringat Porschen. En kille låg ner och blödde och poliserna försökte stoppa blodflödet.

Publicerad:

LÄS VIDARE