Postkodlotteriets vd säger upp sig

Publicerad 2015-10-12

”Jag och familjen har närt en dröm om att bo och verka i Sydafrika. Nu har jag fått möjlighet att göra det”, säger Niclas Kjellström-Matseke.

Efter tio år på posten väljer Postkodlotteriets stundtals hårt kritiserade vd Niclas Kjellström-Matseke att lämna sin post.

Beslutet har ingenting med kritiken mot bolaget att göra, hävdar han.

– Jag har underskattat känsligheten i att blanda affärsmässighet och välgörenhet, säger Niclas Kjellström-Matseke till SvD Näringsliv.

SvD Näringsliv har de senaste månaderna granskat Postkodlotteriet. Bland annat har det framkommit att vd:ns årsbonus inte framgick av årsredovisningen för 2014. Niclas Kjellström-Matseke uppger att beslutet att avgå inte har med detta att göra.

– När man är pionjär och använder kommersiella verktyg för ideella ändamål så skakar man om. Vi har gjort en del misstag och fel och då har vi fått rätta upp det. Jag är otroligt glad över att ha varit del av den här framgångssagan, säger han till SvD Näringsliv.

1 januari 2016 lämnar han bolaget och flyttar med familjen till Sydafrika.

– Jag och familjen har närt en dröm om att bo och verka i Sydafrika. Nu har jag fått möjlighet att göra det, jobba med internationella företag med Sydafrika som bas.

Följ ämnen i artikeln