Stjärnspäckat konsertsamarbete vid Malmös livescener

Publicerad 2021-03-17

Mikael Wiehe kommer att hålla en konsert tillsammans med bland annat Viktoria Tolstoy den 7 april. B Wiehe under Svenska hjältar-galan 2016.

Mikael Wiehe, Viktoria Tolstoy och Moonica Mac är några av de vars konserter kommer att streamas från Malmös livescener i april.

Projektet är en ny satsning mellan kulturaktörer, eventarrangerare och Malmö stad för att nå ekonomisk hållbarhet.

– Pandemin har slagit hårt mot många av stadens näringar, inte minst de kreativa, säger Karin Tingstedt, projektledare Malmö stad.

Under nio dagar i april komma flera av Malmös livescener gå ihop i ett digitalt samarbete under namnet “Från Malmö”. Projektet är ett samarbete mellan Babel, Folk å Rock, Grand, KB, Nöjesteatern, Skånsk Live, Malmö Stad och Event in Skåne. 

Vid nio tillfällen mellan den 7 och 17 april kommer livekonserter direktstreamas från livescenerna. 

Artisten Jenny Wilson. Arkivbild 2019.

Bland artisterna som kommer att delta är Mikael Wiehe, Viktoria Tolstoy, Jenny Wilson och Moonica Mac. Det skriver Malmö stad i ett pressmeddelande. 

– Från Malmö är en bra start på ett fortsatt samarbete kring live-scenernas roll i stadens utveckling och vi ser fram emot fler fina samarbeten framöver, säger Måns Katsler, nätverkskoordinator Skånsk Live i pressmeddelandet.

”Slagit hårt”

Projektet är också en del i ett större regionalt projekt som syftar att utveckla metoder för streamade livekonserter för att bevara infrastrukturen under coronapandemin och även för att kunna använda detta i senare tillfällen även efter pandemin, som komplement till livearrangemang. 

– Pandemin har slagit hårt mot många av stadens näringar, inte minst de kreativa. Vi är glada om vi kan hjälpa en bransch som har haft det tufft och fortfarande har det. Vår levande musikscen är en viktig pusselbit som är med och gör Malmö till en attraktiv stad, säger Karin Tingstedt, projektledare besöksnäringen Malmö stad. 

Viktoria Tolstoy anländer till Polarpriset 2017. Arkivbild.

Från Malmö vill också “befästa Malmö som musikstad” och skapa en plattform mellan staden och lokala scener för att kunna utföra fler samarbeten i framtiden. Man vill också utveckla metoder för att få ekonomisk hållbarhet i streamade evenemang och sprida kunskap om streaming gällande teknik, publikutveckling och marknadsföring, skriver Malmö stad i pressmeddelandet.

Biljetter kommer börja säljas till livestreamingarna senare i veckan.

Följ ämnen i artikeln