Pinsamma missen när Spotify börsnoterades – hade fel flagga

Uppdaterad 2018-04-04 | Publicerad 2018-04-03

På tisdagen gjorde den svenska musikjätten entré på New York-börsen och man ville hylla Sverige. Men något gick väldigt fel, skriver Di Digital.

På tisdagen börsnoterades den svenska musikjätten SpotifyNew York-börsen. Och dagen till ära hade man beklätt New York-börsens fasad på Wall Street med en banderoll med Spotifys logga. Förutom det ville man hedra musiktjänstens ursprung med den svenska flaggan – men något gick väldigt fel, skriver Di Digital.

Bredvid banderollen och de två amerikanska flaggorna hängde inte den svenska fanan – istället hade man hängt upp den schweiziska.

– Vi tittade upp mot byggnaden och plötsligt såg vi en schweizisk flagga. Det är bevisligen börsens nonchalanta personal som inte vet skillnaden mellan Schweiz och Sverige, säger Sven Carlsson, reporter på Di Digital, till den egna tidningen.

Enligt honom ska den ha hängt kvar i cirka en kvart innan personalen rättade till misstaget.

– Amerikanerna har ingen jättebra koll. Det är fullt med svenska tv-team på plats och det här tar nog ner alla oss svenskar på jorden litegrann. Det var ett otroligt komiskt inslag på Spotifys stora dag, säger Sven Carlsson.

Di Digital fick sedan bekräftat av en säkerhetsvakt att det hela rörde sig om ett misstag.

Följ ämnen i artikeln