Ariel Castro pappa till barnet

Publicerad 2013-05-10

PAPPA TILL SEXÅRINGEN Ett nytt dna-test visar att Ariel Castro är pappa till den sexåriga flickan som föddes i fångenskap.

Ariel Castro är pappa till kidnappade Amanda Berrys sexåriga dotter.

Det bekräftas av ett nytaget faderskapstest, skriver nyhetsbyrån AP.

Mike Dewine, "justitieminister" i Ohio, bekräftar Ariel Castros faderskap i ett pressmeddelande som skickades ut på fredagen.

Enligt nyhetsbyrån AP togs ett DNA-prov under torsdagen och kriminaltekniker jobbade hela natten med att ta fram resultatet.

Föddes i fångenskap

Den sexåriga flickan är dotter till Amanda Berry och föddes i Ariel Castros fångenskap. Enligt uppgift ska hon ha förlösts av Michelle Knight, som också hölls fängslad av Castro.

Amanda Berry, Gina DeJesus, Michelle Knight och den sexåriga flickan lyckades fly från Castros hus under måndagskvällen.

Den arbetslöse busschauffören Ariel Castro misstänks ha kidnappat och hållit de tre kvinnorna fängslade i ett helt decennium. Han misstänks även för att systematiskt ha våldtagit kvinnorna.

Blev gravid flera gånger

Poliskällor uppger Michelle Knight blev gravid flera gånger under de tio åren hon hölls fängslad. Castro uppges ha avslutat graviditeterna med våld.

Knight vårdas fortfarande på sjukhuset Metro Health i Cleveland. I ett uttalande som släpptes på fredagseftermiddagen skriver hon att hon mår bra och tackar för allt stöd.