Bostonbombaren misstänks ha mördat sin bäste vän

Publicerad 2013-04-23

Tamerlan Tsarnajev dog under jakten efter attentat mot Boston Marathon.

Tamerlan Tsarnajev, 26, misstänks ha dödat sin ”ende amerikanske vän”.

Bostonbombaren utreds nu i samband med ett ouppklarat trippelmord.

– ”Tam” var inte ens på vännens begravning, säger en kamrat.

2011 hittades tre unga män döda i en lägenhet i Waltham, Massachusetts. Alla tre med halsen avskuren, skriver ABC News.

Bostonbombarens tidigare rumskamrat och Tamerlan Tsarnajev, 26, har kallat honom för sin "ende amerikanske vän”. I utredningen av terrorattentatet har det spekulerats i att det brutala trippelmordet kan ha varit en utlösande faktor i 26-åringens radikalisering.

Knark placerat på offren

Nu utreds han som misstänkt för de ouppklarade morden.

– Vi tittar på en möjlig koppling mellan den misstänkte i maratondådet och en öppen mordutredning i Waltham, säger Stephanie Guyotte, talesman för åklagarmyndigheten i Middlesex till ABC News.

En utredare kallar mordplatsen för ”det värsta blodbad jag sett” och mördaren ska enligt ABC News ha placerat knark och pengar på offren.

– Det fanns inga tecken på att någon brutit sig in, det var tydligt att offren hade släppt in mördaren, säger en utredare till ABC News.

Tamerlan Tsarnajevs vänner säger att innan bomberna i Boston trodde de inte att det kunde vara 26-åringen som låg bakom morden.

– Men han var inte ens på begravningen. Det är konstigt för de var verkligen nära vänner, säger Ray, en vän som bara vill uppge sitt förnamn, enligt Daily Mail.

Han berättar att flera av vännerna från gymmet, var och en för sig, slagits av samma misstanke – att 26-åringen låg bakom trippelmordet.

Odetonerade bomber

Tamerlan Tsarnajev dog under en eldstrid med polisen i Watertown. Kroppen uppges ha skador från en explosion och utredarna har hittat resterna av flera hemmagjorda bomber på platsen där han dog – samt flera odetonerade.

26-åringen ska också ha skjutits med flera skott.

Men enligt Watertownpolisen dödades den misstänkte terroristen av sin egen bror – Dzjochar Tsarnajev, 19.

När 19-åringen flydde från polisen ska han ha backat av över sin äldre bror med den stulna Mercedesjeepen uppger stadens polismästare Ed Deveau för USA Today.

Dzjochar Tsarnajev vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador men uppges vara i ett stabilt tillstånd. I går åtalades han för ”dödligt bruk av massförstörelsevapen”, enligt CNN.

Riskerar dödsstraff

Det är också bestämt att målet ska prövas i federal domstol och 19-åringen riskerar därmed att dömas till döden. Förberedande förhandlingar ska hållas den 30 maj.

Men redan nu har polisen kunnat börja förhöra den misstänkte Bostonbombaren.

Dzjochar Tsarnajev kan fortfarande inte tala – han misstänks ha försökt ta sitt liv genom att skjuta sig i munnen, enligt CBS News. Men utredarna uppges kommunicera med den åtalade som skriver sporadiska svar på papperslappar.

Vad han svarat på frågorna om det fanns planer på fler attacker eller fler medhjälpare är ännu hemligt.

Däremot misstänker polisen att bröderna har planerat att attackera fler civila mål. I den stulna bilen och i deras bostad har det tidigare hittats mängder med vapen och fler hemmagjorda bomber.