45-åringen pressade flickan till posering trots självmordshot

Publicerad 2013-09-17

Trots omfattande bevisning nekar den 45-åriga mannen till att ha pressat den 13-åriga flickan till självmord.

I stället säger han att han varnade sin egen 13-åriga dotter när han läste om fallet i tidningen.

– Jag hade varit tokig om det gällt min dotter. Det kan jag säga, säger han till polisen.

Under bara ett par månader i början av året ska den 45-åriga mannen, enligt åtalet, ha tagit kontakt med ett tjugotal unga flickor på nätet. Han närmade sig dem under falskt namn och ålder.

Genom att hota med att lägga ut fejkade nakenbilder på flickorna på bilddelningstjänsten Instagram och Facebook ska han ha fått flera av dem att ta av sig kläderna och posera för honom inför en webbkamera. De flesta av flickorna var mellan 12 och 13 år och en av dem var inte äldre än 11 när mannen tog kontakt.

45-åringen åtalas även för ett fall av våldtäkt mot barn sedan han vid upprepade tillfällen haft samlag med en minderårig flicka i sin lägenhet.

Skulle skicka till läraren

Flera av flickorna vägrade att klä av sig, trots mannens hot. Men en av flickorna, en 13-åring, vågade inte säga emot.

Efter att hon klätt av sig inför kameran fortsatte mannen att pressa henne. Han påstod att han hade filmat det som hände och hotade att sprida filmen om hon inte gjorde som han sa.

Den 8 mars kastade sig den 13-åriga flickan framför tåget i Kumla. Hon hade då hotats och pressats att posera inför den 45-årige mannen.

Bara ett par dagar före sitt självmord hade flickan, enligt chatloggar som polisen tagit fram, sagt till 45-åringen att hon skulle ta sitt liv om han inte förstörde filmen. Men mannen ska bara ha fortsatt att hota och pressa henne till att posera framför kameran, annars skulle han skicka filmen till hennes handbollstränare och lärare.

Varnade sin egen dotter

45-åringen nekar till anklagelserna genom alla förhör med polisen.

När förhörsledarna tar upp fallet med 13-åringen som tog livet av sig säger han att han diskuterat saken med sin egen 13-åriga dotter och uppmanat henne att vara försiktig på internet.

– Det är det här jag pratar med min dotter om jämt, jämt. Att aldrig någonsin visa sig. Och jag har också sagt att att är det någon som hotar dig någonsin, kom till mig i alla lägen.

– Just att jag har en dotter i samma ålder... Det känns för jäkligt att hon ska tro detta om mig, säger han i förhör.

När polisen vädjar till honom att erkänna för att flickans föräldrar ska få ro, fortsätter han att neka.

– Jag hade varit tokig om det gällt min dotter. Det kan jag säga, säger han till polisen.