Rånade juvelaffären - krockade under flykten

Publicerad 2013-08-13

Två män rånade en guldsmedsbutik i Helsingborg under tisdagseftermiddagen.

De flydde från platsen på en motorcykel, men misstänks kort därefter ha krockat med en personbil.

En av männen uppges ha livshotande skador.

Det var klockan 16.12 som polisen larmades till en guldsmedsbutik på Mariagatan i Helsingborg. Två män, som enligt vittnen ska ha varit iklädda svarta träningsoveraller, ska ha rånat butiken och fått med sig en mängd smycken.

– Vi har ingen info än om hur mycket de är värda, säger Maria Persson, presstalesman för skånepolisen.

Hon berättar att vittnen har sett männen fly från platsen på en motorcykel.

Kraschade efter rånet

Men rånarna kom inte långt. Samma fordon var med stor sannolikhet inblandade i en olycka i korsningen mellan Bryggaregatan och Håkan Lundbergsgatan, runt 1,5 kilometer från butiken.

– Ett par minuter efter att rånet har inträffat så är det en motorcykel som krockar med en personbil. Vi kan inte utesluta att det är samma fordon.

Två personer ska ha suttit på motorcykeln, varav en ska ha sprungit från platsen efter olyckan. Enligt Helsingborgs dagblad ska vittnen ha sett honom plocka upp föremål från gatan innan han flytt.

– Han tog sig mödosamt upp från marken och försökte samla ihop alla de ringar som hamnat på marken innan han försvann, säger ett ögonvittne till HD.

En man svårt skadad

Den andre misstänkte rånaren skadades svårt i olyckan och har förts med ambulans till sjukhus.

– Han har livshotande skador, meddelar Helsingborgs lasarett.

Nu söker polisen efter den flyende mannen. Patruller har letat i både närområden och i andra delar av staden men än han har man inte hittat honom.

– Vi har använt flera hundpatruller och även andra resurser. Vi har även genomfört dörrknackning i området och även i området där guldsmedsbutiken ligger, säger Maria Persson till Aftonbladet.

Guldsmedsaffären är avspärrad för teknisk undersökning. Den kraschade motorcykeln har tagits i beslag.

Ingen person har ännu gripits.