Högre alkoholhalt i Östersjön och en rysk yacht som kan bli kunglig

April, april – här är några av årets skämt

Uppdaterad 2022-04-02 | Publicerad 2022-04-01

Ny yacht på g?

Politiker lobbar för att brittiska kungahuset ska få en beslagtagen rysk yacht. Dessutom driver rysk vodka in mot Öland.

För ”bra” för att vara sant? Med all sannolikhet.

Här är några av skämten på 1 april.

Ett skepp kommer lastat – med vodka som ska dumpas i havet. Ölandsbladet berättar om hur importstoppet för rysk vodka får konsekvenser för Öland. Fullastade fartyg ger sig nu ut till havs för att göra sig av med enorma mängder sprit.

”Inga större mängder för oss ryssar. Men kanske för er?” skrockar en sjökapten vid namn Smirnoff.

Det är ett av alla aprilskämt som florerat i media under dagen.

Rysk vodka ”dumpades”.

”Det blir skitbra”

I Kronobergsmetropolen Ljungby blickar kommunalrådet Magnus Gunnarsson ut över Stora Torg.

”Det kommer blir skitbra det här” säger han till Smålänningen om planerna på att uppföra ett fyra billängder högt konstverk föreställande en toaborste.

Men tidsplanen är tajt, låter tidningen rapportera.

– Nöden har ingen lag. Här gäller det att vara kreativ och inte krysta fram något, säger konstnären Ann Ahl.

På andra sidan Nordsjön får vi höra att borgerliga politiker lobbar för att det brittiska kungahuset ska få överta en beslagtagen superstor rysk yacht. Den skulle kunna tjäna som ett billigt sätt att ersätta Royal Yacht Britannia, skriver The Guardian.

Premiärminister Boris Johnson säger att man satt ”full fart framåt” i processen.

Trögare går det i Wales för det brittiska kungahuset, där Prince of Wales Bridge ska byta namn till Gareth Bale Bridge, skriver Wales Online. Ett tecken på uppskattning för Real Madrid-spelaren Gareth Bales ”exceptionella insatser” på fotbollsplanen.

Reynolds ställer sig mellan stolparna

En aktuell fråga för stunden är stigande energipriser. Och ingen tycks komma undan. Inte ens mc-gänget Hells Angels som gått och blivit den största mottagaren av det statliga energiprisstödet i Danmark, skriver Ekstra Bladet.

– Vi vet en del om isoleringsceller, men inte så mycket om isolering, säger en företrädare för Hells Angels.

Vi avslutar i sportens värld. Där kan Daily Star berätta att skådespelaren Ryan Reynolds ska hoppa in som målvakt för brittiska fjärdedivisionslaget Wrexham som dras med tre skadade burväktare.

– Jag har precis börjat träna men jag kan lova att när hörnor seglar in så kommer jag att boxa iväg bollen hårdare än Will Smith klappade till Chris Rock, säger Reynolds enligt tidningen.