Ölbryggeri får betald valpledighet

Publicerad 2017-02-18

Sverige har länge varit föräldraledighetens föregångare. Men nu går det skotska bryggeriet Brewdog ett steg längre. Nu får företagets anställda nämligen valpledigt.

Det är sant. Nu kan alla anställda på företaget Brewdog ansöka om en veckas betald ledighet för att välkomna en fyrbent och lurvig kompis till familjen, rapporterar Huffington Post.

”Det är inte lätt att försöka balansera jobbet och att ta emot en ny hund i livet, och många av våra medarbetare har fyrfota vänner hemma”, motiverar James Watt, en av företagets grundare.

Brewdog avslöjade detaljerna kring den nya formen av ledighet på sin hemsida och sa att deras plan är att ”vara det bästa företaget att arbeta för, någonsin.”

Ölbryggeriet grundades 2007, med labradoren Bracken som maskot. Förutom basen i Skottland har företaget ett femtiotal barer runt om i världen. På högkvarteret i Aberdeenshire följer 50 kontorshundar regelbundet med sina ägare till jobbet.

Brewdog tror sig vara det första bryggeriet i Storbritannien och det första företaget i USA som erbjuder sina anställda betald valpledighet. Erbjudandet omfattar även de anställa vid det nya bryggeriet som ska öppna i Ohio, USA, under våren.

Följ ämnen i artikeln