Våldsam attack mot djur i park

Publicerad 2016-10-21

Under natten attackerades flera djur i en park på Södermalm i Stockholm.

Ett lamm blev ihjälslaget och två getter fick senare avlivas på grund av sina skador.

– Det är verkligen en fruktansvärd händelse, säger Lena Kullberg Boman, avdelningschef vid Stockholms stad.

Vid 09.20 på fredagsmorgonen hade polisen tagit sig till parkleken i Stora Blecktornsparken på Södermalm i Stockholm.

Under natten ska en eller flera ha tagit sig in på området och attackerat några av de djur som finns där, uppger polisen.

”En fruktansvärd händelse”

Parkleken har djurhållning med får, grisar, kaniner och getter. På platsen drivs också en öppen förskoleverksamhet.

Lena Kullberg-Boman är avdelningschef för Södermalms förskolor och parklekar. Enligt henne var det personal som gjorde upptäckten under morgonen.

– Det är verkligen en fruktansvärd händelse. Chefen för parkleken ringde mig i morse och berättade att vi har skadade djur i parken och att det är ett lamm som har blivit ihjälslaget, säger hon.

Det var två getter som hade skadats i samband med händelsen. Senare under fredagen meddelade Kullberg-Boman att getterna avlivats på grund av sina skador.

Ingen gripen

Enligt polisen finns det ingenting som tyder på något annat än att det är en eller flera människor som utfört gärningen.

Ingen har gripits.

Enligt polisen hade barn upptäckt att getterna var blodiga. När Aftonbladet pratade med Lena Kullberg-Boman var det inget som hon kunde bekräfta.

Platsen var inte kameraövervakad.

– Vi har tyvärr ingen kameraövervakning där men vi ser över hur vi kan skydda området på ett bättre vis. Djuren har varit inlåsta i sina hus och man har brutit sig in, säger Kullberg-Boman.

Följ ämnen i artikeln