Anna, 23: Busschauffören hade sex medan han körde

Uppdaterad 2015-07-20 | Publicerad 2015-07-19

Busschauffören och en kvinna trodde att alla passagerarna gått av stadsbussen i Lund.

Men Anna, 23, satt några säten bakom chauffören – och blev vittne till hur han och en kvinna hade sex medan han körde.

– Jag blev äcklad och chockad och fick skrika att han skulle stanna och släppa av mig, säger hon.

Nu är händelsen polisanmäld.

Det var vid 23.30-tiden i fredags som 23-åriga lundabon Anna steg på femmans buss vid Domkyrkan. På bussen mot Kobjer satt det redan två andra passagerare.

– Det var två kvinnor på bussen. En av dem satt längst fram och den andra lite längre bak, säger hon.

Handen innanför byxorna

Vid järnvägsstationen gick kvinnan som satt längre bak i bussen av. Bussen fortsatte på Trollebergsvägen under viadukten.

– När chauffören svängde vid rondellen ner mot polishuset ställde sig kvinnan bredvid honom. Jag hörde hur han sa något till kvinnan som jag inte riktigt uppfattade, säger Anna.

Efter det släckte chauffören all belysning i bussen.

– Jag undrar vad som händer och kan se i busschaufförens backspegel hur han för in sin hand innanför kvinnans byxor och tar på henne. Mitt framför mig i den släckta bussen, medan han kör, har de sexuellt umgänge.

Anna berättar att hon inte visste vad hon skulle göra.

– Jag blev chockad och kände mig ofredad som ofrivilligt blev vittne till detta. Jag vågade inte säga något.

Tryckte på stopp

Chauffören fortsatte, enligt Anna, röra sin hand mellan kvinnans ben. Till slut tänkte Anna att hon var tvungen göra något så hon tryckte på stoppknappen.

– Busschauffören ryckte till när det plingade till och frågade kvinnan om det var hon som tryckt eller om det var någon annan kvar på bussen. Men hon svarade ”nej” och han fortsatte ta henne mellan benen.

Strax därpå började bussen närma sig Annas hållplats.

– Jag skrek då "jag ska av här" och då stannade han, tände lamporna och släppte av mig. Sedan körde de vidare, säger Anna.

”Jag var äcklad”

Anna berättar att hon mådde fysiskt illa efter händelsen och att hon inte kunde somna.

– Jag var äcklad och tänkte att det är nog inte första gången de gör det där. Det var riktigt obehagligt att sitta i en helt nedsläckt buss och bli tvingad att bli vittne till det som hände.

Dagen därpå ringde hon till polisen och till Skånetrafiken.
Håkan Nilsson, inre befäl på polisen i Lund, bekräftar att det inkommit en anmälan rörande händelsen på bussen i fredags kväll.

– Ja, det har det gjort men det är lite oklara omständigheter, säger han.

Kommer att utredas

Skånetrafiken uppger att man nu kommer att kräva en utredning av bolaget Nettbuss som kör stadsbussarna i Lund för deras räkning.

– Eftersom detta också är polisanmält får vi avvakta den utredningen men det är en väldigt allvarlig händelse och helt oacceptabelt, säger Lars Hellström, pressansvarig på Skånetrafiken.

Anna berättar att hon är nöjd med den respons hon fick från Skånetrafiken.

– De tog mig på allvar men jag hoppas att detta utreds ordentligt. Jag hoppas verkligen att ingen hamnar i en liknande situation. Vem vet vad busschauffören har tidigare gjort mot kvinnor när han kört, säger hon.

Aftonbladet har sökt företaget Nettbuss för en kommentar.

Följ ämnen i artikeln