Flygplan fick nödlanda efter bomblarm

Uppdaterad 2015-06-26 | Publicerad 2015-06-25

Ett flygplan på väg från Istanbul till New York fick nödlanda på Kastrup i Danmark efter att ett misstänkt föremål hittades ombord. Det danska försvaret skickade sin bombgrupp till flygplatsen, men föremålet visade sig vara något helt annat än en bomb.

Enligt Ekstrabladet tillhörde planet flygbolaget Turkish Airlines och skulle flyga från Istanbul till New York. Vid 16.00-tiden på torsdagen tvingades planet dock landa på Kastrup i Köpenhamn.

Kort efter att planet lyft från Istanbul upptäckte personalen ett misstänkt föremål ombord, som inte verkade tillhöra någon passagerare. Personalen var orolig för att det kunde vara en bomb och piloten tog beslutet att göra en säkerhetslandning på närmaste flygplats, skriver Ekstrabladet.

Gammal kamera orsakade misstankarna

Det danska försvarets bombgrupp tillkallades vid 16.30-tiden och planets passagerare evakuerades med bussar. Drygt en timme senare kunde polisen och militären dock konstatera att det misstänkta föremålet var en gammal kamera i en kameraväska, uppger nyhetsbyrån Ritzau.

Flygplanet transporterades till en mer lugn del av flygplatsen. Det var aldrig aktuellt att evakuera människor från Kastrup och flygtrafiken fortsatte som vanligt. Flyget hade en förväntad ankomsttid klockan 16.27 lokal tid till flygplatsen JFK i New York.

Följ ämnen i artikeln