Flera minibussar avspärrade

Publicerad 2024-05-25

I torsdags exploderade en gasdriven minibuss i Nybro i Kalmars län.

Nu har 14 minibussar spärrats av.

- Det är naturligtvis väldigt olyckligt att en incident av denna typ återigen har inträffat, säger Mattias Ask, trafikdirektör.

Polisen har spärrat av flera platser där gasdrivna minibussar står parkerade i Kalmar län.

”Beslutet har fattats med hänsyn till de händelser där gasdrivna minibussar exploderat, nu senast i Nybro i torsdags”, skriver polisen på sin hemsida.

Vid lunchtid i torsdags exploderade en gasbehållare  i en minibuss tillhörande Kalmar länstrafik. Totalt ska tre olika explosioner ha inträffat under det senaste året.

- Den information som vi har agerat på tidigare är att det inte förelåg någon risk för en explosion ifall gasbehållarna var helt tömda. Nu har det inträffat en ny gastankolycka med samma fordonsmodell som enligt uppgift ska ha varit tömd på biogas och enbart kört på bensin under de senaste två veckorna, säger Mattias Ask, trafikdirektör, i ett pressmeddelande på Region Kalmars hemsida.

14 adresser avspärrade

- Det är naturligtvis väldigt olyckligt att en incident av denna typ återigen har inträffat. Av säkerhetsskäl för resenärer och förare har vi beslutat att ta samtliga fordon av aktuell modell ur trafik omgående, säger han också.

Räddningstjänsten i Kalmar har beslutat om avspärrningarna.

Totalt berör det 14 adresser.

Följ ämnen i artikeln