Flera olyckor i Mellansverige

Publicerad 2013-01-16

Hala vägar ställde till problem under förmiddagen

En man klämdes fast i en bilolycka utanför Nyköping. Två fördes till sjukhus.

Under förmiddagen skedde flera olyckor i Mellansverige. En person klämdes fast i sin bil utanför Nyköping och på E4:an söder om Hudiksvall var minst tio bilar inblandade i en masskrock.

En kvinna har förts till sjukhus och vägen är fortfarande helt avstängd.

Det var varit halt på flera vägar i Mellansverige under onsdagen, med flera olyckor som följd.

Strax före lunch kolliderade två bilar på länsväg 800 utanför Nyköping. En man som klämts fast i sin bil klipptes loss av räddningstjänsten och fördes till sjukhus.

– Båda förarna åkte till sjukhus med ambulans. Den ena föraren klarade sig utan allvarliga skador men det är oklart vilka skador den fastklämda mannen fick, säger Roland Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.

Tio bilar i krock

Tidigare på fördmiddagen inträffade en masskrock på E4:an söder om Hudiksvall. Fem personbilar och fem lastbilar var inblandade i olyckan.

Vid olyckstillfället snöade det kraftigt och enligt räddningstjänsten rådde halka och dålig sikt på vägen.

En lastbil har vikt sig över vägen och hänger över vägräcket, rapporterar Sveriges Radio Gävleborg. En kvinna har förts till sjukhus.

– Det var en personbil som fick sladd och snurrade runt i det hala väglaget. Efterföljande fordon bromsade upp bakom henne och sedan körde de in i varanda, säger Niklas Ruhn, insatsledare vid Räddningstjänsten i Hudiksvall.

Vid 13:30 rapporterade Trafikverket att vägen fortfarande var avstängd i norrgående riktning och att det är begränsad framkomlighet i södergående riktning.

Fördes till sjukhus med helikopter

På E18 utanför Rosenkälla norr om Stockholm var ett flertal bilar inblandade i en stor olycka vid 12:30-tiden. Två personer fördes till sjukhus.  

– En bil hade åkt upp i rondellen och en annan stod snett över vägbanan. Det var en ambulanshelikopter på plats och en person fördes iväg på bår, säger ett vittne till olyckan.

– Totalt var sex personer inblandade, säger Kersti Dyren, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

Vägen var tidvis avstängd, men enligt Trafikverkets hemsida flöt trafiken på som vanligt vid 14:30.

ANNONS