Ännu en Spice-överdos i Gävle

Publicerad 2014-10-17

Spice är en syntetisk drog som vanligtvis röks i pipa eller cigarettpapper. Den säljs i många varianter via internet, och kan till exempel orsaka vanföreställningar, aggressivt beteende eller slå ut njurarna.

GÄVLE. En 30-årig kvinna påträffades närmast medvetslös efter en överdos i en lägenhet i Gävle sent på torsdagskvällen. Kvinnan fördes i ambulans till Gävle sjukhus.

Enligt pojkvännen som också fanns i lägenheten hade de ”rökt på”.

Polisen misstänker att det handlar om ännu en överdos av drogen spice. I så fall det nionde fallet i Gävle på mindre än två veckor.

Ambulansen larmades till en lägenhet på Nordost i Gävle vid 23-tiden på torsdagskvällen. I lägenheten fanns ett par. Kvinnan närmast medvetslös.

Hade kramper

– Den uppgift vi har är att hon hade kramper. Intill kvinnan fanns något som rökts. Vi misstänker att det är spice igen och har tagit material i beslag för analys, säger Mikael Hedström, presstalesman vid Gävleborgspolisen.

Kvinnans 36-årige pojkvän var även kraftigt påverkad och togs med till polisen för blodprovstagning och fick läggas in för tillnyktring. 

– Han kommer att höras idag, säger Hedström.

Tidigare kända

Båda är misstänkta för ringa narkotikabrott för eget bruk. Både mannen och kvinnan är tidigare kända av polisen.

Enligt en patientskaderapport från sjukhuset i dag på förmiddagen är kvinnan inlagd på en vårdavdelning. Hennes skador bedöms som lindriga.